Connect with us

Revistateo.ro

Prăjitură cu pere

Prajituri

Prăjitură cu pere

Ingrediente:

– 200 grame de unt la temperatura camerei

– 250 grame zahăr

– 3 ouă

-225 grame făină

– un praf de copt

– 60 ml suc de pere

– 500 grame de pere curățate și tăiate cubulețe

– 50 grame nuci tocate

– 50 grame stafide

– 2 linguri de miere

– o linguriță de scoțișoară

CITEȘTE ȘI: CHEESECAKE CU MERIȘOARE

Mod de preparare:

Se încălzește cuptorul la 175 de grade și se tapetează o tavă rotundă cu hârtie de copt pe margini și baza ei se unge cu unt.

Cu ajutorul unui mixer se bat untul și zahărul până ce compoziția devine cremoasă și deschisă la culoare. Zahărul trebuie să se topească. Se adaugă ouăle pe rând și se amestecă bine după fiecare.

Se cerne făina cu praful de copt și scorțișoara și se încorporează în crema de unt, iar apoi se adaugă sucul de pere.

Se adaugă perele, nucile și stafidele și amestecă bine aluatul. Intinde uniform aluatul în tavă și nivelează-l cu o lingură de lemn. Se coace prăjitura timp de o oră și un sfert sau până când o scobitoare introdusă în mijlocul ei iese curată.

După ce se scoate din cuptor, prăjitura se unge cu miere și se lasă la răcit 10 minute. Dorești o poți decora și cu felii de pară.

Se servește cu friscșă sau înghețată! Poftă bună!

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Prajituri

To Top