Connect with us

Revistateo.ro

Prăjitură cu nucă de cocos

Prajituri

Prăjitură cu nucă de cocos

Iată o prăjitură pufoasă și gustoasă numai bună de împărțit cu cei dragi!

Ingrediente:

– 2 căni de făină

– o linguriță de bicarbonat de sodiu

– o linguriță de sare

– 200 de grame de unt la temperatua camerei

– 250 grame de zahăr

– 6 ouă la temperatura camerei

– o lingură de extract de nucă de cocos

– o cană de lapte bătut la temperatura camerei

– 150 grame de fulgi de cocos

CITEȘTE ȘI: PRĂJITURĂ BUTURUGĂ

Mod de preparare:

Se încălzește cuptorul la 75 de grade, se unge cu unt și se tapetează cu făină o tavă de tort.

Se cern împreună făina, sarea și bicarbonatul de sodiu și se lasă deoparte pentru câteva minute.

Se bate untul cu zahărul până ce acesta din urmă se topește, iar compoziția devine moale și pufoasă. Amestecul trebuie să fie foarte deschis la culoare. Se adaugă ouăle pe rând, unul câte unul și se amestecă încontinuu. De preferat este să folosiți un mixer. Se amestecă și extractul de cocos.

Peste această compoziție de răstoarnă făina și laptele bătut. Se amestecă până ce compoziția este omogenă și nu sunt cocoloașe. La final se încorporează fulgii de cocos. aluatul se toarnă uniform în tava pregătită.

Prăjitura se coace timp de o oră, sau până când o scobitoare introdusă în mijlocul ei iese curată. Se ornează cu fulgi de cocos și zahăr pudră.

Poftă bună!

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Prajituri

To Top