Connect with us

Revistateo.ro

Daca iti doresti sa pregatesti un desert de sarbatori, ai putea incerca urmatoarea reteta de Paste: prajitura cu nuca de cocos.

Retete de Paste

Reteta de Paste: Prajitura cu nuca de cocos

De Paste, ai putea pregati o prajitura cu nuca de cocos. Mai jos vei gasi lista cu ingredientele necesare, precum si modul in care se prepara aceasta reteta de Paste.

Reteta de Paste – Prajitura cu nuca de cocos

Pentru a pregati aceasta prajitura ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

– 1 pahar de nuca de cocos (vei folosi un pahar de 250 de ml)
– 1 pahar de faina
– 1 pahar de zahar (alb sau brun, in functie de preferinte)
– 1 pahar de lapte (poate fi si lapte vegetal, din soia sau din orez)
– 1 plic de praf de copt
– 1 lingura de cacao
– 1 esenta de vanilie (sau alta aroma, in functie de preferinte)

Prajitura se pregateste astfel:

1. Puneti intr-un recipient nuca de cocos, zaharul, faina si praful de copt.

2. Peste acest amestec se pun laptele si esenta de vanilie (sau cu alta aroma). Amestecati bine ingredientele. Astfel se pregateste aluatul.

3. Puneti hartie de copt pe o tava. Dupa aceea puneti 2/3 din compozitie in acea tava.

4. Peste restul compozitiei se pune o lingura de cacao si se amesteca bine.

5. Dupa aceea puneti in tava si compozitia care contine cacao si amestecati.

6. Incalziti putin cuptorul inainte de a pune tava.

7. Puneti tava in cuptor.

8. Lasati prajitura la cuptor aproximativ 40 de minute. Verificati daca este coapta inainte de a o scoate din cuptor. Aveti grija, insa, sa nu stea prea mult, pentru ca va deveni uscata.

9. Cand este gata, scoateti prajitura din cuptor, asteptati sa se raceasca putin, dupa care o puteti taia.

Pofta buna!

Articole pe aceeasi tema:

Reteta de Paste: Tort cu fructe

Reteta de Paste: Pasca cu crema de branza si fructe

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete de Paste

To Top