Connect with us

Revistateo.ro

Prăjitură Buturugă

Prajituri

Prăjitură Buturugă

Păjitura Buturugă, sau Buche de Noel cum este cunoscută în Franța, este absolut delicioasă și cu un aspect deosebit. Veți impresiona cu această prăjitură orice musafir!

Ingrediente:

– 400 ml de smântână pentru friscă

– 150 grame de zahăr pudră

– 150 grame de cacao

– esență de vanilie

– 6 ouă

– o  cană de zahăr

– un praf de sare

CITEȘTE ȘI: TORT RED VELVET

Mod de preparare:

Se încălzește cuptorul la 190 de grade și se tapeteaza o tavă cu hârtie de copt.

Într-un bol mare se bate smântâna, cu 100 de grame de zahăr pudră, 75 de grame de cacao și esența de vanilie, până ce crema devine consistentă și se întărește. Se dă la frigider pentru o oră.

Se separă gălbenușurile de albușuri. Într-un alt vas se bat gălbenușurile cu o jumătate de cană de zahăr, până ce acesta se dizolvă și compoziția se deschide la culoare și devine groasă. Se adaugă restul de cacao și un praf de sare și se amestecă bine.

Într-un alt vas se bat albușurile spumă și se adaugă restul de zahăr rămas treptat. Compoziția trebuie să fie tare și să nu curgă dacă răsturnați castronul invers. Adăugați imediat compoziția din gălbenușuri, amestecați ușor și întindeți totul uniform, în tava pregătită. Se coace 15 minute sau până ce prăjitura revine la forma ințială după ce o apăsați ușor cu degetele.

Se pudrează un prosop cu zahăr pudră. Prăjitura se desprinde cu ajutorul unui cuțit de marginea tăvii și se răstoarnă pe prosop. Se desprinde foaia de copt de pe ea și cu grijă se rulează prosopul și se dă prăjitura la frigider pentru 30 de minute.

După 30 de minute se derulează blatul și se umple cu crema preparată. Se păstrează câteva linguri de cremă pentru decor.

Înainte de servire se decorează buturuga cu cremă și se pudrează cu zahăr pudră.

Poftă bună!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Prajituri

To Top