Connect with us

Revistateo.ro

Prajitura Alba ca Zapada VIDEO

Prajituri

Prajitura Alba ca Zapada VIDEO

Prajitura Alba ca Zapada VIDEO. Am descoperit aceasta prajitura acum vreo 2 ani si pot sa spun ca sunt un mare fan.

Alba ca zapada este o prajitura simpla, perfecta pentru intreaga familie si extrem de gustoasa.

Ingrediente prajitura Alba ca Zapada.
Pentru foi:
150 ml de lapte
10 linguri de zahar
150 ml de ulei
3 oua
o lingurita de amoniac
un varf de lingurita de sare
500 de grame de faina
Pentru crema:
1 litru de lapte
8 linguri de faina
5 linguri de zahar
200 de grame de unt
coaja rasa de lamaie
esenta de vanilie
sucul de la o lamaie mica

Mod de preparare Prajitura Alba ca Zapada
Pentru foi, se amesteca ouale, zaharul, laptele si uleiul intr-un vas curat si se bate compozitia cu telul pana ce zaharul se topeste complet. Amoniacul se dizolva in putin suc de lamaie si se adauga peste compozitie impreuna cu sarea si faina, putin cate putin. Aluatul trebuie sa fie omogen si sa se dezlipeasca de pe maini atunci cand este gata.

Se lasa aluatul deoparte 20 de minute, dupa care se imparte in trei bucati, din care veti obtine 3 foi. Acestea se intind astfel incat sa se potriveasca cu dimensiunea tavii utilizate. Foile se coc pe dosul tavii timp de 15 minute la aproximativ 250 de grade. Puteti utiliza si hartie de copt pentru siguranta.

Pentru prepararea cremei se pun intr-o oala faina, zaharul, coaja rasa de lamaie, si laptele (putin cate putin). Trebuie sa formati o pasta pe care o diluati treptat cu laptele. Oala se da pe foc mic si se amesteca incontinuu in compozitie, pana ce aceasta devine mai groasa. Daca nu obtinei consistenta dorita puteti adauga 2 linguri de faina dizolvate in apa rece. Dupa acest pas compozitia se mai fierbe timp de 5 minute. Crema se acopera cu folie de plastic si se da la racit. Cand este rece, se mixeaza cu untul la temperatura camerei.

Pentru a definitva prajitura, se pune o folie de pastic in tava pe fundul careia s-au copt foile. Se aseaza apoi prima foaie, un strat de crema, cea de a doua foaie si inca un strat de crema. Se pastreaza 3-4 linguri din ea pentru final. Dupa a 3 a foaie se intinde bine crema ramasa si se presara nuca de cocos. Prajitura se da la frigider peste noapte!

Video Mod de Preparare Alba Ca zapada

Sursa: bucataras.ro

Sursa foto: libertatea.ro

1 Comment

1 Comment

  1. Prajitura cu lamaie

    2015-02-09T00:23:58+02:00 at 2015-02-09T00:23:58+02:00

    E o prajitura fooaarteee buna, o fac de mai bine de 30 de ani ! 😉

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Prajituri

To Top