Connect with us

Revistateo.ro

Meteo

Praf saharian deasupra României. Fenomenul va ține 48 de ore

România va fi acoperită timp de 48 de ore de praf saharian. Praful de origine sahariană s-a extins deja în sudul și sud-vestul Europei, iar valul de aer încălzit vine deasupra țării noastre, avertizează meteorologii.

Praf saharian deasupra țării noastre. Va fi vizibil?

Fenomenul a fost remarcat prima dată deasupra Europei sudice, centrale și de sud-est, iar de acum ajunge în sud-vest.

Valul de aer cald și praful vine din nordul Africii. Acesta este și motivul pentru care vremea va fi deosebit de caldă în următoarele zile în România.

Întrucât s-au semnalat deja precipitații pe arii extinse, concentrația particulelor de praf ar putea fi în scădere.

Nu este prima oară când atmosfera României este pătrunsă de astfel de particule. Ultimul episod destul de vizibil a avut loc în iarna trecută, când românii au filmat și fotografiat zăpadă portocalie.

Vremea va fi foarte caldă în următoarele zile în toate regiunile. Duminică, 22 aprilie, vom avea cea mai călduroasă zi din această primăvară.

Se vor înregistra, conform prognozelor meteo actuale 30 de grade în sudul României. Putem spune că vara este deja aici.

CITESTE SI: Fată de 19 ani din Vâlcea, ucisă și îngropată de iubit într-o pădure

Anamaria Prodan vrea să o îngroape pe mama ei cu ordinul Steaua României

Până duminică, e posibil să plouă în partea de sud, însă vor fi ploi scurte, de vară. Se vor înregistra valori termice ridicate, chiar dacă vor cădea precipitațiile și va fi în mare parte înnorat.

În București, temperaturile nu vor scădea sub 20 de grade în zilele următoare. Vreme frumoasă va fi și în restul țării. La Cluj, de obicei, vor fi 22 de grade, iar în sudul Moldovei 22-23 de grade Celsius.

Cel mai cald va fi în Muntenia și Oltenia, regiuni unde de obicei în această perioadă a anului se înregistrează temperaturi mai ridicate față de restul regiunilor istorice precum Maramureșul și Transilvania.

În nordul Moldovei va ploua. La Iași temperaturile vor coborî sub 20 de grade. Se vor înregistra pe timpul zilei maxime de 18-19 grade Celsius.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Meteo

To Top