Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Poveste EMOTIONANTA: Dupa ce i-a aratat mainile, a fost angajat

Toata lumea are emotii atunci cand aplica la un loc de munca si este chemat la un interviu. Vrei sa faci totul cat mai bine pentru ca ulterior sa fii angajat. Acest tanar i-a aratat mainile angajatorului si a fost acceptat imediat. De ce este aceasta intamplare atat de emotionanta?

Un tanar a fost chemat la un interviu pentru un loc de munca. Avea un CV impecabil, fiind un aplicant pe care multe firme si l-ar dori. Vazandu-i CV-ul, angajatorul l-a intrebat:

-Ai beneficiat de vreun fel de ajutor de studiu?
-Daca va referiti la burse, nu.

-Parintii tai te-au ajutat sa iti achiti taxa si alte cheltuieli aferente facultatii?
-Da, a raspuns tanarul nedumerit.

-Ce meserie are tatal tau? A intrebat angajatorul.
-Este miner, lucreaza la mina principala.

Atunci, cel care il intervieva i-a cerut baiatului sa-i arate mainile. Acesta executa si afisa doua maini curate si moi.

-Nu l-ai ajutat pe tatal tau la lucru? Reveni angajatorul cu intrebari.
-Nu. Nu m-a lasat niciodata, desi nici eu nu am insistat. El si-a dorit mereu sa ma axez pe invatat si sa fiu atent la facultate, sa pot lua examenele cu brio. In plus, el este mult mai priceput ca mine, probabil nu i-as fi fost de mare ajutor.

Apoi angajatorul i-a cerut baiatului sa se duca acasa si sa isi spele parintele pe maini. Oricat de ciudat i se pare, sa o faca si sa revina de dimineata la birou, si vor relua discutia.

CITESTE SI: POVESTE EMOTIONANTA. Un copil de 6 ani, catre tatal lui: „Bate-ma pe mine, DAR NU DA IN MAMI!”

CITESTE SI: Poveste EMOTIONANTA: 3 surori diagnosticate cu cancer, dupa ce mama lor a invins boala

Tanarul nu a vrut sa piarda aceasta oportunitate, asa ca a dat fuga acasa si si-a rugat tatal sa ii permita sa il spele pe maini. Jenat si surprins, tatal si-a intins cu oarecare retinere mainile patate de ani grei de munca. Tanarul a inceput sa ii spele mainile, observand pentru prima data cate cicatrici are batranul sau tata. In comparatie cu propriile maini, acestea nu erau nicidecum moi – erau incretite si dure – erau maini muncite.

Dupa acest moment emotionant, tatal si fiul au stat de vorba toata noaptea. Fiul i-a povestit despre interviu, iar tatal i-a spus despre ce se intampla la mina. A fost un moment frumos, rar, care i-a apropiat extraordinar de mult pe cei doi.

A doua zi, tanarul s-a prezentat la firma si i-a povestit directorului ce a facut cu o seara in urma.
-I-am curatat mainile tatalui meu, exact cum mi-ati cerut. Acum constientizez munca si efortul depuse de tatal meu pentru educatia mea. Sper ca intr-o buna zi sa ajung ca el si sa fac acelasi lucru pentru baiatul meu. Si pana imi voi intemeia propria familie, vreau sa muncesc pentru parintii mei. Vreau sa ii ajut acum, in acest moment. Sa le mai usurez din munca.

Directorul, placut surprins, i-a spus:
-Asta vreau de la angajatii mei. Sa stie valoarea muncii si sa aprecieze ajutorul celor din jur. Esti angajat!

Ce parere ai despre aceasta poveste emotionanta? Spune-ne in comentarii.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top