Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Update: O nouă explozie în Manchester: un centru comercial a fost evacuat

O explozie puternică a avut loc în Manchester, oraș din Marea Britanie, 22 morți și 59 de răniți este bilanțul provizoriu al victimelor anunțat de poliția locală, scrie huff.ro.

O nouă explozie în Manchester, la 600 de m de locul Arena: un mall a fost evacuat

Update ora 13:45: Gruparea ISIS a transmis un mesaj șocant. Într-un video, ei spun că acesta este doar începutul.

La doar câteva ore de la explozia produsă în timpul concertului artistei Ariana Grande, s-a produs o nouă explozie. Un centru comercial a fost evacuat. Potrivit autorităților, o persoană a fost reținută.

Explozii în Manchester. Mai multe explozii puternice au avut loc în urmă cu puțin timp la un concert susținut de Ariana Grande in Manchester, Marea Britanie. În timpul spectacolului s-au auzit mai multe „bubuituri” conform spectatorilor. Poliția din Manchester a confirmat pentru presa locală că bilanțul provizoriu al victimelor este de 22 morți și 59 de răniți.

Sumarul știrii

  • Mai multe explozii au avut loc pe Manchester Arena la un concert susținut de cântăreața americană Ariana Grande
  • Pe Arena erau peste 20.000 de oameni
  • S-au înregistrat mai mulți morți
  • Este posibil ca acest incident să fie clasificat ca un atac terorist
  • Calea ferată a fost închisă în zonă
  • Bilaț provizorul al victimelor: 19 morți și 54 de răniți
  • Oficiali din Londra au declarat pentru CNN că este posibil ca atacul să fi fost făcut de un terorist sinucigaș.
  • Explozia a avut loc în afara arenei coform BBC.
  • Cântăreața Ariana Grande este în siguranță.

LIVE TEXT – Explozii puternice la un concert din Londra în Manchester Arena

UPDATE 13:31 O nouă explozie a avut loc în Manchester în urmă cu câteva momente. Revenim cu amănunte

UPDATE 04:18 – Continuarea știrii despre explozia din Manchester AICI
ACTUALIZARE.  Andy era în holul de la intrarea în arenă și își aștepta soția și fiica. El a povestit la BBC că a fost ca într-o scenă dintr-un film de război. A fost aruncat la pământ de forța exploziei.

„Când m-am ridicat și am privit în jur, erau numai corpuri peste tot. Cred că 20-30 de corpuri. Nu știu dacă erau lipsite de viață, dar păreau morți. Erau pline de sânge, cu răni grave”, a spus bărbatul. „Primul lucru pe care l-am făcut – m-am năpustit pe stadion încercând să-mi găsesc familia. Nu i-am găsit, asa că m-am dus în zona unde erau tratați răniții și tot căutându-i am dat o mână de ajutor serviciilor de urgență” a povestit bărbatul. În cele din urmă, și-a găsit familia teafără, dar spune că erau mulți adolescenți întinși la pământ, care țipau, conform Digi24.

ACTUALIZARE. O femeie a povestit la Radio BBC că era la concert împreună cu fiica ei de 14 ani. Pentru a evita aglomerația obișnuită de la încheierea concertului, au decis să plece un pic mai devreme și să-și facă loc spre ieșire.

„În timp ce mergeam, am auzit o explozie puternică. Întâi m-am gândit că am pierdut ceva din scenariul concertului. Dar când m-am întors, am văzut o scenă teribilă de oameni care se călcau în picioare în timp ce coborau scările, oameni care zăceau pe jos…Mi-am luat fiica și am fugit pur și simplu. Erau oameni prăbușiți pe jos”, a povestit martorul.

UPDATE 04:05 – Explozia a avut loc în afara zonei de securitate din Manchester Arena, prin urmare teoria conform căreia explozia a avut loc imediat după ce mașina albă a trecut prin zonă se confirmă. Puteți vedea video mai jos. DIGI24 transmite că explozia a fost atât de puternică încât a fost auzită în direct la televiziunile care au tranmis de la fața locului. Facebook a activat funcția safety check.

UPDATE 04:01 – Sky news a transmis primele imagini după momentul exploziei.

UPDATE 04:00 – Un artist local a postat pe Twitter un video în care este relatată o teorie. O mașină albă se îndreaptă spre arena unde a fost susținut concertul, iar în secunda următoare pe înregistrare este văzută flacara exploziei.

UPDATE 03:55 – Există zvonuri care spun că ISIS s-ar afla în spatele acestui posibil atentat terorist.

UPDATE 03:53 – Momentul exploziei surprins de o cameră video din zonă.

Pe contul de Twitter al CNN a fost publicat un video cu momentul exploziei care a fost surprins de o camera video din mașina unui localnic.

Citește mai mult pe huff.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top