Connect with us

Revistateo.ro

Planta care distruge 98% din celulele canceroase

Sanatate

Planta care distruge 98% din celulele canceroase

O echipă de savanţi a publicat un studiu în „Life Science” conform căruia o plantă poate distruge aproape toate celulele canceroase în numai 16 ore.

Mai exact, este vorba despre peliniţă sau pelinul dulce (Artemisia annua). Chiar dacă folosită singură aceasta ajunge să distrugă doar 28% din celulele tumorale, utilizată în combinaţie cu fierul, proprietăţile acesteia se potentează şi astfel ajunge să combată aproape toate celulele canceroase, fără a le afecta pe cele sănătoase.

CITEŞTE ŞI: Ai aceste simptome? Este posibil să suferi de cancer pulmonar!
Oameniii de ştiinţă au descoperit că aceasta conţine artemisinină, o substanţă folosită în trecut şi ca tratament împotriva malariei. Mai exact, fierul se acumulează în celulele canceroase graţie unor receptori, pe care de altfel îi conţin şi cele sănătoase. Singura diferenţă este că ţesutul bolnav poate fi vizat de combinaţia dintre fier şi artemisinină.

Pentru a demonstra cele spuse, au fost făcute mai multe experimente, iar toate au arătat că această combinaţie duce la distrugerea eficientă a cancerului.

Mai exact, peliniţa a fost testată pe 55 de tipuri diferite de celule canceroase. Astfel, s-a putut vedea cum forme severe de cancer precum cancerul de colon, melanomul), cancerul la sân, cancerul la prostată, tumorile cerebrale, cancerul la rinichi sau leucemia au răspuns foarte bine la tratament. În plus, pelinul dulce a fost testat cu eficienţă şi în cazul cancerului de pancreas. Acum, cercetătorii vor să facă un medicament, iar după ce vor primi aprobările necesare, acesta ar putea fi folosit în tratarea diferitelor forme de cancer.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top