Connect with us

Revistateo.ro

Naturiste

Planta care curăță sângele de toxine

Busuiocul e un adevărat medicament, asta dacă știm cum să îl folosim. Această plantă are multe întrebuințări și este o adevărată minune pentru organism.

E esențial să introduci busuiocul în dieta zilnică, condimentând anumite rețete dacă vrei să ții sub control presiunea arterială.

Despre beneficiile busuiocului se știe de mai bine de 4,000 de ani, iar primii care au descoperit efectele benefice ale acestei plante au fost egiptenii.

Cuvântul busuioc în forma pe care o știm azi provine din limba greacă și înseamnă regal. După cum am spus, planta are proprietăți antioxidante și previne anumite tipuri de cancer.

Mai mult, curăță vasele de sânge de toxine și reziduuri toxice, previne astfel creșterea colesterolului și apariția osteoartritei și a astmului.

Busuiocul e bogat în vitamina B6 și magneziu și previne homocisteina, substanță toxică acumulată în organism. Magneziul stimulează sănătatea cardiovasculară și previne formarea aritmiei sau a bolilor cardiace.

E suficient să condimentezi mâncarea cu busuioc, deci nu ai nevoie de vreo rețetă naturistă specială care să-l implice.

Evident, e bine să alegi busuioc proaspăt, iar împreună cu usturoiul și uleiul de măsline întărește sistemul imunitar încă de la prima masă.

CITESTE SI: Ce se întâmplă dacă te speli pe cap cu apa în care ai fiert cartofii

E recomandat mai ales în salate sau în rețetele care implică legume fierte precum cartofii, morcovii sau guliile.

Alimentele care scot nicotina din sânge

1. Broccoli

Este cel mai recomandat aliment, atunci cand vrei sa elimini nicotina din corp. Explicatia este ca vitaminele B si C sunt cele care grabesc purificarea sangelui, iar broccoli le contine din plin. De asemenea, este foarte util pentru a preveni aparitia celulelor canceroase.

2. Spanac

Spanacul contine vitamina B9 si acid folic, cele mai bune substante pentru a scoate nicotina din sange. Acidul folic este bun si pentru a mentine starea de bine a creierului, de care este mare nevoie in lupta cu dependenta.

3. Ghimbir

Un simptom pe care il manifesti atunci cand renunti la tigari este dorinta nestavilita de a manca. Ghimbirul taie pofta de mancare si iti mentine greutatea optima. De asemenea, curata si vasele de sange.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top