Connect with us

Revistateo.ro

Misterul fetei care plange cu lacrimi de sange

Inedit

Misterul fetei care plange cu lacrimi de sange

Cazul unei fete care plange cu lacrimi de sange este intens dezbatut de lumea medicala britanica si a devenit in ultimele zile principalul subiect al ziarelor.

Marnie-Rae Harvey a fost atent supravegheata de ginecologi, neurologi si hematologi pentru a afla de ce in loc sa ii curga lacrimi din ochi, ii curge sange. Tanara care a implinit de curand 17 ani locuieste in Stoke on Trent, localitate aflata in inima Marii Britanii. Din cauza afectiunii rare de care sufera, fata nu socializeaza cu nimeni pentru ca toata lumea se sperie de ea. Viata ei se desfasoara intre patru pereti.

„Simt o senzatie de caldura cand pupilele mele se umple de sange si nu mai vad absolut nimic cand incep sa plang”, marturiseste Marnie, conform mirror.co.uk. Totul a inceput in anul 2013, cand a avut o criza de tuse, acompaniata de sange. Medicii care au consultat-o acum 3 ani au declarat ca nu are motive sa isi faca griji, insa in 2015 lacrimile de sange apareau din nou. Intr-o dimineata ca oricare alta, fata s-a trezit cu perna inrosita.

Parazitul care arata ca o vena varicoasa

Ti se vad tendoanele de la mana? Uite ce inseamna acest lucru!

Paramedicii care au ajuns la ea au spus ca niciodata nu au mai pomenit un asemenea caz. „Medicii mi-au facut mai multe analize si mi-au spus ca nu am nicio problema la ochi, ca totul este normal”, mai spune Marnie. Dupa acel episod, au urmat alte doua saptamani cumplite pentru Marnie. Nu doar ca ii sangera ochii, dar fluidul rosiatic incepea sa curga de data aceasta si din urechi. A mers iar la spitale pentru investigatii clinice, insa medicii au ramas din nou fara raspuns.

Nici pana la ora asta nu se stie de ce Marnie plange ocazional cu lacrimi de sange. Singura explicatie pe care au gasit-o pana acum doctorii ar fi imunitatea slabita, insa un asemenea comportament al organismului nu a fost niciodata asociat cu imunitatea deficitara. Fata cu lacrimi de sange spera ca intr-o zi sa scape de acest cosmar, iar lumea sa nu o mai vada ca pe un monstru.

Subiecte pe aceeasi tema: Bebelusul care plange cu 3 tipuri de lacrimi in acelasi timp

Bebelusul din imagine ‘reuseste’ sa surprinda lumea stiintifica deoarece plange cu trei tipuri de lacrimi in acelasi timp. De altfel, exista 3 tipuri de lacrimi in clasificarea generala a acestora, insa foarte rar putem plange activandu-le pe toate trei in acelasi moment, noteaza upsocl.com.

Bebelusul a carui identitate nu este facuta public poate parea o raritate, desi expertii sustin ca astfel de cazuri sunt frecvente mai ales in randul micutilor.

Lacrimile au rolul de a curata ochiul, organ care se spala singur spre deosebire de alte parti ale corpului. Putem lacrima din diferite motive: cand taiem ceapa, daca suntem alergici la o substanta chimica (inclusiv la parfum), daca suntem sensibili la lumina sau la fumul de tigara etc. Cand vorbim despre lacrimarea din cauza unor factor externi atunci stim ca aceste tipuri de lacrimi se numesc lacrimi reflexive.

Medicul Alex Gendler, unul din speakerii cei mai urmariti de la TED-Ed, clasifica lacrimile in felul urmator: bazale, reflexive si emotionale. Cele trei tipuri se activeaza foarte rar in acelasi timp.

Lacrimile bazale au rolul de a curata ochiul de mizerie (nu o sa iti vina sa crezi, dar murdaria poate sa ajunga si pe albul ochilor, chiar daca vorbim de particule insesizabile). De fiecare data cand lacrimezi si stii ca nu ai niciun motiv (nu ai taiat ceapa, nu ai primit vreo veste trista etc) afla ca in acel moment organul vederii isi face treaba. Cum altfel ti-ai suprafata globului ocular?

Apoi, avem lacrimile reflexive. Sunt acele lacrimi care au rolul de a indeparta substantele nocive care afecteaza ochiul si sunt eliberate in cantitati mari. Alicina din ceapa, de pilda, provoaca acest tip de lacrimi.

Si, in final, avem lacrimile emotionale. Acestea apar in momente intense din punct de vedere emotional, iar oamenii de stiinta nu au gasit nici pana astazi de ce exista plansul pe fond emotional (ca sa vezi!). Teama, fericirea, tristetea – toate duc la lacrimi emotionale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top