Connect with us

Revistateo.ro

Piaţa de flori din Amsterdam te va lăsa fără cuvinte! Iată câteva motive să vizitezi acest oraş!

Stiri

Piaţa de flori din Amsterdam te va lăsa fără cuvinte! Iată câteva motive să vizitezi acest oraş!

Amsterdam este un oraş care te va fascina din prima clipă. Deşi nu pare a fi atât de popular precum Londra sau Parisul, te vei îndrăgosti de muzeele sale, de pieţele de flori şi de mâncarea de acolo.

Amsterdamul se numără printre oraşele renumite pentru muzee. Muzeul Amsterdam păstrează opt secole de evoluţie urbană prin obiectele ciudate păstrate în vitrinele sale, iar biserica Ons’ Lieve Heer op Solder te va fermeca prin aerul misterios şi poziţionarea uşor ascunsă în Red Light district. Dacă te pasionează cultura evreiască poţi merge la muzeul Historisch Museum Joods, care este ticsit cu fotografii vechi, picturi şi alte opere de artă care ilustrează istoria iudaismului în Ţările de Jos.

CITEŞTE ŞI: GUSTĂ CELE MAI BUNE FRUCTE DE MARE ÎN BARCELONA. DE CE SĂ VIZITEZI ACEST ORAŞ!

Bloemenmarkt, sau piaţa de flori, te va lăsa fără cuvinte. Vei găsi acolo toate soiurile de flori printre care numeroase feluri de lalele, iar în apropiere ai la dispoziţie o varietate de brânzeturi, dulciuri specifice Olandei şi vinuri deosebite. Morile de vânt reprezintă şi ele o atracţie pentru turiştii de pretutindeni, aşa că nu le rata.

Străbătute de poduri, cele 165 de canale care înconjoară Amsterdamul îţi oferă peisaje de nedescris. Unul dintre cele mai pitoreşti canale este Prinsengracht, mărginit de copaci umbroşi şi bărci frumoase. Vrei un picnic romantic? Vondelpark este cea mai întinsă zonă verde din Amsterdam, un loc plin de viaţă mai ales pe timpul verii. Aici oamenii se adună să povestească, să mănânce şi să bea, iar din iunie până în septembrie parcul este plin la orice moment al zilei.

Ciclismul este o activitate esenţială în Amsterdam, aşa că este recomandat să închiriezi o bicicletă şi să te pierzi pe străduţe, să explorezi locuri noi şi să te bucuri de toate peisajele. Opreşte-te şi gustă mâncarea stradală, care este absolut delicioasă. Nu rata heringul cu garnitură de ceapă şi murături!

image

image (1)

image (3)

image (2)

Sursa foto: timeout.com; huffingtonpost.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top