Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Urmează o nouă MINI-VACANȚĂ pentru români! 4 ZILE LIBERE

Anul acesta avem record de zile libere de la stat. Pe lângă cele oficiale, din lege, Guvernul şi-a făcut o obişnuinţă să acorde şi alte libere.

Acestea întregesc weekendurile şi le transformă în mici vacanţe, aşa cum a fost și de Sfânta Maria. Dacă tragem linie, bugetarii şi în unele cazuri şi cei care lucrează în privat, se bucură de 17 zile libere în total, pe lângă cele de concediu. Un boicot pentru stabilitatea economică a ţării, avertizează analiştii.

Când e următoarea mini-vacanță pentru români?

Românii au avut parte de ultima mini-vacanță recent, prilejuită de Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului. Aceștia au avut, până acum, nu mai puțin de cinci weekenduri prelungite, având în vedere că 11 din cele 14 sărbători legale au picat în cursul săptămânii.

Anul a început cu două libere libere de la stat: 1 şi 2 ianuarie. Ziua unirii a căzut marţi, aşa că Guvernul a declarat zi liberă şi luni, pe 23 ianuarie. După Paşte şi 1 Mai, Guvernul a procedat la fel de Ziua Copilului, că să lege patru zile libere, în total, cu tot cu weekend. De Rusalii au fost încă două zile, iar de Sfânta Maria, bugetarii au primit liber şi luni. Până la finalul anului, mai sunt zile libere de Sfântul Andrei, de Ziua Naţională şi de Crăciun.

CITEȘTE ȘI: S-au schimbat regulile privind acordarea concediului medical. Ce nu știu românii

Tragem linie şi socotim: 14 zile libere de la stat, din care 11 au picat în timpul săptămânii, plus încă trei ca să lipim de weekend. Aşa-numitele zile “punte”. În total, 17 zile libere pentru bugetari. Adică mai bine de trei săptămâni.

Având în vedere că prima și a doua zi de Crăciun pică luni și marți anul acesta, la finalul anului vom avea parte de încă 4 zile libere de la stat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top