Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Parul tau pateste aceste 5 lucruri oribile in timpul iernii

„Ce par oribil am!” – De cate ori nu ati rostit aceasta expresie cand v-ati uitat in oglinda? Parul trece prin transformari care te fac sa exclami atat de nemultumita, mai ales in timpul iernii.

Frigul ne indeamna sa ne protejam. Caciula te apara de aerul rece de afara, dar, in acelasi timp, ii dauneaza parului tau. Cu siguranta ai observat ca pe toata durata sezonului rece se intampla cele 5 lucruri de mai jos cu podoaba ta capilara:

1. MANCARIMI

Din cauza caciulii, atunci cand ajungi acasa din oras, dupa ce te-ai plimbat pe strazile friguroase si apoi ai schimbat frigul de afara cu caldura din mijloacele de transport in comun, ajungi acasa si te mananca puternic capul.

CITESTE SI: GHID COMPLET pentru ingrijirea parului USCAT

CITESTE SI: Cum sa iti aranjezi parul cand porti caciula

Parul tau traieste intr-un mediu umed care favorizeaza aparitia micozelor capilare, a ciupercilor si a acelor bubite rosiatice de la nivelul scalpului. Spala-te pe cap cu ulei de masline atunci cand mancarimea se incapataneaza sa persiste.

2. MATREATA

Tot din cauza trecerii de la cald la frig si a pozitiei parului tau sub caciula e posibil sa te confrunti cu matreata mai mult decat in oricare alta perioada a anului. Foloseste masti speciale anti-matreata care sa contina vitamina C. Poti alege mastile cu kiwi si iaurt sau otetul de mere.

3. PAR DETERIORAT

Rezistenta firului de par are de suferit in orice situatie: si atunci cand iti protejezi capul de frig, dar si atunci cand il expui la viscolul de afara. Pentru un fir de par mai rezistent, foloseste mastile pe baza de aloe vera.

4. PAR SARMOS

Trecerea de la rece la cald mai are un efect negativ asupra podoabei tale capilare: parul devine sarmos. Inmoaie-l in ceai de urzica timp de 15 minute si apoi lasa-l asa fara sa il usuci cu prosopul sau uscatorul de par.

5. COAFURA DISTRUSA

Daca ai un eveniment special si nu vrei ca vantul puternic si ninsoarea sa iti strice frizura, alege o coafura mai maleabila cu diferentele de temperatura. Evita frizurile greu de facut si alege mai degraba cele in care parul tau poate sa respire. Parul impletit poate fi o solutie foarte buna, insa nu te complica prea tare.

Sursa foto: huffingtonpost.ca

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top