Connect with us

Revistateo.ro

Pantofii cu tocuri cui te imbatranesc

Stil de viata

Pantofii cu tocuri cui adauga ani varstei tale

Piesele din garderoba contribuie din plin la imbatranirea ta. Cercetatorii de la Universitatea Stanford au facut o descoperire incredibila: pantofii cu tocuri cui sunt responsabili de anii in plus adaugati la varsta ta biologica.

Concluziile oamenilor de stiinta sunt infricosatoare. Dupa ce au observat mai multe femei care aveau in picioare tenisi si pantofi cu tocuri cui si-au dat seama ca tocurile cui te fac sa pari mai batrana. Atunci cand mergi pe tocuri inalte, genunchii tai se flexeaza cand talpile ating solul.

Mersul pe tocuri pune presiune pe genunchi si te face sa mergi ca o femeie in varsta care sufera de artrita. Daca esti supraponderala, presiunea va fi si mai mare si risti sa faci osteoartrita.

Pentru aceste concluzii, cercetatorii au masurat cum merg femeile sanatoase purtand incaltari cat mai diversificate, de la pantofi simpli, fara toc, pana la pantofi cu toc de 4 sau 8 centimetri.

Pantofii cu toc dauneaza sanatatii. Cum limitezi efectele negative ale acestora:

1. Incearca, pe cat posibil, sa nu porti pantofi cu tocuri cui mai mult de 3 ore consecutive o data pe saptamana. Alege tu intervalul in care crezi ca nu poti renunta la ei.

2. Fa stretching (exercitii care lucreaza toate grupele musculare) inainte, dar mai ales dupa ce porti tocuri.

3. Evita modelele cu varful ascutit.

4. Poarta cat mai rar tocuri mai inalte de 5 cm. Risti sa te confrunti cu monturi si alte boli ale oaselor si cartilajelor.

CITESTE SI: Ce se intampla daca renunti la tocuri

5. Cumpara modele variate de pantofi cu toc si alterneaza-le. Nu te limita la o singura varianat de pantofi cu toc, pentru ca picioarele tale vor avea de suferit.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top