Connect with us

Revistateo.ro

Lamaia - fructul care previne imbatranirea

Stiri

Lamaia – fructul care previne imbatranirea

Lamaia este fructul care previne imbatranirea intr-un mod neasteptat. Consumul de lamai este indicat si pentru a tine la distanta o serie de boli datorita continutului ridicat de vitamina C.

Bogata in vitamina C si delicioasa in diferite preparate culinare, lamaia a fost tot timpul o solutie sigura pentru alimentatie si este recomandata de nutritionisti in curele de slabire. „Nu toata lumea ii cunoaste proprietatile antiimbatranire. Lamaia are un continut ridicat de antioxidanti si previna activitatea negativa a radicalilor liberi. Contribuie la sanatatea pielii, a parului si a unghiilor.

De asemenea, acest fruct trebuie consumat de persoanele diabetice, astmatice si cele care sufera din cauza stresului. Femeile insarcinate trebuie sa consume, de asemenea, lamai atat in perioada sarcinii cat si in cea de lactatie”, explica nutritionistul spaniol Gloria Tamayo pentru ziarul La Vanguardia.

In plus, medicul sustine ca lamaile „contin minerale esentiale organismului precum potasiu, fier si calciu si sunt bogate in fibre si apa”. Impreuna cu apa oxigenata si mierea, lamaile pot preveni boli precum cataracta. Au proprietati antiseptice si sunt de ajutor in tratarea infectiilor respiratorii sau inflamarea gatului.

Scapa de grasimea abdominala cu zeama de lamaie si patrunjel!

Ce proprietati are lamaia cu sare si piper

Lamaile actioneaza benefic asupra sistemului cardiovascular in cazuri de ateroscleroza si hipertensiune. Lamaile pot reduce tensiunea foarte mare cu ajutorul acidului citric care oxideaza si elimina grasimile care se depun deasupra arterelor si dizolva substantele toxice depuse pe plasma.

Cel mai bun mod de consumare a lamailor este in stare cruda sau diluata cu alte lichide (de preferinta apa) pentru reducerea aciditatii crescute. Daca vrei sa prepari o limonada, alege stevia sau indulcitori artificiali in locul zaharului. Zaharul impiedica actionarea benefica a lamaii asupra organelor.

Lamaile pot fi consumate si in salate, preparate din peste ori diferite sosuri facute pentru puiul la gratar ori pieptul de curcan. Asadar, opteaza cu incredere pentru lamai de fiecare data cand simti ca organismul iti este slabit sau daca vrei sa slabesti.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top