Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Pâinea cu slănină și ceapă, SĂNĂTOASĂ sau NU? Vei rămâne surprins!

Nu există ardelean care să nu fi mâncat cel puțin o dată în viață, la iarbă verde sau în casă (mai ales pe timp de iarnă) celebra „pită cu slănină și ceapă”. Cât de sănătoasă este însă această rețetă care s-a extins din Ardeal în tot restul României?

Nutriționistul Mihaela Bilic susține că în ultima vreme porcul a devenit un monstru pentru toți experții, însă ea recomandă să nu fie dată la o parte carnea de porc din mai multe considerente: porcul este cel mai compatibil animal cu omul, deoarece este carnivor; vaca și oaia sunt animale rumegătoare iar rumegatul duce la saturarea grăsimilor.

CITEȘTE ȘI: ȚINE O CEAPĂ TĂIATĂ ÎN ÎNCĂPERE ȘI VEZI CE SE ÎNTÂMPLĂ

Nutriționistul Mihaela Bilic mai spune că motivul pentru care este aproape imposibil de consumat seul de oaie sau de vacă este tocmai conținutul de acizi grași saturați, scrie foodstory.stirileprotv.ro. Cât despre slănina cu ceapă, Mihaela Bilic are o opinie care îi va surprinde pe mulți: această mâncare este excelentă pentru persoanele care depun mult efort fizic zilnic.

„Dacă porcul a fost crescut cu hrană de calitate, slănina devine valoroasă din punct de vedere nutritiv pentru că e bogată în acizi grași esențiali Omega 3 și Omega 6 și vitamina A”, mai spune Mihaela Bilic pentru site-ul menționat.

slanina - 17072015 - 3

Pe de altă parte, Nicolae Hâncu, Președintele de Onoare al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice susține că slănina este periculoasă pentru organism deoarece acizii ei grași saturați duc la o serie de probleme mai ales pentru inimă. Dacă este consumată alături de țuică, slănina devine mai consumabilă deoarece alcoolul ajută la arderea grăsimii și la descompunerea rapidă a mâncării în organism.

Sursa foto: trilulilu.ro, rol.all.biz

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top