Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Ouăle de Paște: 5 reguli de respectat pentru o fierbere și vopsire CORECTE

Ouăle de Paște: 5 reguli de respectat pentru o fierbere și vopsire corecte:

1. CUM ALEGI OUĂLE
Dacă vrei ca ouăle de Paște să fie vopsite bine, nu alege niciodată ouă cu coaja gălbuie sau portocalie ci pe cele albe. Vopseaua se prinde de până la 5 ori mai bine pe ouăle albe decât celelalte nuanțe mai închise.

2. CUM FIERBI CORECT OUL
Ouăle trebuie ținute la temperatura camerei înainte de a le băga în oală. Adaugă apă rece peste ele, sare și oțet. În momentul în care oul se învârte în olicioara ta, este clar că trebuie să îl scoți de pe aragaz deoarece s-a fiert.

CITEȘTE ȘI: TOP 7 TRADIȚII ȘI OBICEIURI DE PAȘTE DIN ROMÂNIA

3. CUM VOPSEȘTI OUĂLE
Niciodată, dar niciodată nu face greșeala pe care multe femei încă o mai fac! Nu fierbe ouăle în vopsea! Vopseaua se pregătește separat, iar ouăle trebuie să fie deja fierte pentru a fi vopsite.

4. CUM FACI OUĂLE DE PAȘTE SĂ LUCEASCĂ
Dacă ouăle tale sunt de un roșu perfect dar le lipsește strălucirea, folosește-te de puțină vată în care îmbibi ulei de floarea soarelui. Șterge ouăle cu vata cu ulei și vei vedea cum strălucesc pe urmă.

5. CUM FACI SĂ ȚINĂ VOPSEAUA
Dacă vrei ca vopseaua să nu se ducă după 24 de ore, ține ouăle în coji de ceapă, urzici, spanac sau frunze de măr sălbatic.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top