Connect with us

Revistateo.ro

Ce să faci în a doua zi de Paște

Credinta

Ce să faci în a doua zi de Paște

Sunt unele tradiții și superstiții legate de sărbătorile pascale. Află ce să faci în a doua zi de Paște. Sunt anumite lucruri pe care oamenii preferă să le facă în cea de-a doua zi de Paște. Iată detaliile.

Ce să nu faci în a doua zi de Paște

Toată lumea cunoaște tradițiile și obicieurile legate de prima zi de Paște. Însă nu se poate spune același lucru și despre cea de-a doua zi de Paște. Sunt unele lucruri legate de această zi de sărbătoare, pe care nu mulți oameni le știu.

Încă din cele mai vechi timpuri au apărut mai multe interdicții ce au legătură cu sărbătorile pascale. De exemplu, se spunea că nu este bine să pleci din sat în prima zi de Paște. De asemenea, nu era bine să mături. În acea zi nici nu se pregătea mâncare. De asemenea, masa de Paște trebuia să stea pregătită timmp de trei zile. În tot acel timp, nu se ridica.

Dar ce se întâmplă în cea de-a doua zi de Paște? Ei bine, în această zi se obișnuiește ca finii să meargă la nași. Le vor oferi colaci, pască și ouă roșii. De asemeena, copiii vor merge la părinți. Nașilor le va reveni rolul de a le oferi finilor un ospăț. Coform tradiției vechi, ei mergeau împreună la hora din sat.

CITEȘTE ȘI: Tradiții și obiceiuri de Paștele catolic

CITEȘTE ȘI: De ce sărbătorim Paștele la date diferite

CITEȘTE ȘI: PAŞTE 2018. Câte zile libere au românii de Paște 2018

Se spune că în a doua și a treia zi de Paște trebuie să aibă loc ritualul stropitului. Acest ritual amintește de fata de evreu care a fost readusă la viață după ce a leșinat aflând că Iisus a înviat. Fata a fost stropită cu apă de către cei care se aflau în apropierea ei.

Așadar, sunt anumite lucruri pe care trebuie să le faci în cea de-a doua zi de Paște. Multe persoane respectă acele tradișii menționate mai sus.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Credinta

To Top