Connect with us

Revistateo.ro

Obiceiuri-sanatoase-pe-care-sa-ti-le-insusesti-in-2016

Sanatate

Obiceiuri sanatoase pe care sa ti le insusesti in 2016

Decembrie este probabil cea mai frumoasa luna din an, fiind incarcata cu magia sarbatorilor, dar si cu excese culinare si nu numai. Tocmai de aceea, este important sa iti incepi anul in forta, plina de optimism, entuziasm si SANATATE. Uite cateva obiceiuri sanatoase pe care sa ti le insusesti in 2016!

Obiceiuri sanatoase pe care sa ti le insusesti in 2016

1. Intinde-te cand te dai jos din pat
Cu totii stim cat de greu este sa te dai jos din pat la prima ora a diminetii, mai ales sa parasesti caldura patului pufos, dar toata lumea trebuie sa o faca! Cand te dai jos din pat, intinde-te bine, timp de cateva minute. Corpul ti se va relaxa si vei pune sangele in miscare, iar tu te vei simti pregatita sa faci fata unei noi zile. Cu timpul, poti adauga cate un mic exercitiu fizic si iti vei crea rutina de dimineata. Este perfect daca ti-ai incepe fiecare dimineata cu putin sport!

2. Renunta la mancarea nesanatoasa
Noul an trebuie sa fie cel mai bun pentru tine si mai ales pentru meniul tau zilnic. Imbunatateste-l si renunta la alimentele nocive pentru echilibrul tau digestiv. La serviciu, evita sa mananci mancare de la fast-food si comanda-ti o supa in loc.

Obiceiuri sanatoase pe care sa ti le insusesti in 2016

CITESTE SI: 25 de fapte MARUNTE, dar BUNE pe care le poti face in 2016

CITESTE SI: 5 Tipuri de persoana pe care sa le eviti ca sa fii FERICITA

3. Nu mai manca sarat
Dupa cum bine stii, sarea retine apa in corp, tocmai de aceea esti predisupsa sa te ingrasi daca mananci sarat. In plus, pui presiune asupra inimii si vaselor de sange, ceea ce nu este deloc benefic pentru organism. Redu cantitatea de sare adaugata in mancare, iar treptat vei reusi sa apreciezi si o mancare nesarata.

4. Nu mai sta asa mult in fata laptopului
Da, traim intr-o era in care absolut orice aspect al vietii se invarte in jurul tehnologiei si a dispozitivelor care ne faciliteaza munca, dar asta nu inseamna ca trebuie sa le lasam sa ne acapareze viata. Cand ajungi acasa, primul lucru pe care il faci nu trebuie sa mai fie pornitul calculatorului. Conecteaza-te cu cei din jur, nu cu cei din spatele ecranului.

5. Fii activa din punct de vedere social
Iesi in oras, invita prieteni la tine, iesi la plimbare sau inscrie-te la niste cursuri de gatit sau orice activitate ti-ar placea sa urmezi. Daca vei fi mai sociabila si amabila cu cei din jur, vei simti efectele benefice ale acestui obicei.

Sursa foto: Consultealespecialista.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top