Connect with us

Revistateo.ro

hobby

Stiri

Oamenii de stiinta spun ca aceste hobby-uri te fac MAI DESTEPT! Esti de acord?

Daca ai cateva ore libere sau ai iesit la pensie nu stii ce sa faci acasa, ar fi bine sa iti gasesti un hobby care sa iti mentina mintea activa. Oamenii de stiinta chiar au facut o cercetare care a scos la iveala pasiunile care te fac mai destept!

Putem sa crestem potentialul creierul pe tot parcursul vietii, asa ca de ce sa nu facem acest lucru printr-un hobby care sa ne si relaxeze. Cercetatorii sustin ca atunci cand invatam ceva noi ne imbunanatim capacitatea mentala. Iata despre ce hobby – uri este vorba!

1. CANTA LA UN INSTRUMENT MUZICAL

Iti dezvolti creativitatea, simtul analitici, functiile motorii si rabdarea. Practic, realizezi ceva frumos care ii va impresiona pe cei apropiati si reusesti sa te relaxezi, in timp ce iti dezvolti creierul. Ce iti poti dori mai mult de la un hobby?

2. CITESTE

Nu conteaza ce citesti – de la Harry Potter, la romane siropose de dragoste, reviste, ziare, poezii, romane celebre – toate te ajuta sa scapi de stres, sa uiti de probleme caci intri intr-o alta lume si te ajuta sa iti imbunatatesti inteligenta emotionala.

CITESTE SI: Cum să-ţi antrenezi creierul ca să fii mai fericit

TEST ONLINE: Cat de SANATOS este CREIERUL TAU?

De asemenea, vei invata multe cuvinte noi si iti vei imbunatati capacitatea de a rezolva probleme.

3. CROSETEAZA / IMPLETESTE

Poate ai crede ca acest hobby nu are nicio legatura cu creierul, ci doar cu abilitatile mainilor. Totusi, gandeste-te cat de important este sa fii atent la tiparul pe care il urmezi, sa nu sari un ochi si sa improvizezi in cazul in care modelul tau nu iese exact ca cel din imagine! Ei bine hobby – ul preferat al bunicii este fantastic pentru puterea de concentrare! La fel functioneaza si croitoritul sau olaritul!

4. INVATA O LIMBA STRAINA

Este clar ca iti imbunatateste functiile creierului, care este pus la incercare atunci cand trebuie sa memoreze cuvinte noi. Iata ca nu te ajuta doar sa te descurci in tara straina atunci cand pleci in strainatate, ci previne aparitia bolii Alzheimer.

5. MEDITEAZA

Da, si sa te relaxezi si sa meditezi este un hobby! Adopta cateva pozitii de yoga si in acest timp respira si inspira adanc, goleste-ti mintea si lasa grijile la o parte. Ca si tine, creierul are cateodata nevoie de o pauza de respiro – asa il ajuti sa functioneze mai bine.

6. FA EXERCITII FIZICE

Antrenamentul fizic nu este bun doar pentru corp, ci e benefic si pentru creier, care este mai bine oxigenat, primeste mai multi nutrienti care – DA! – il ajuta sa functioneze mai bine si mai rapid!

7. REZOLVA UN REBUS

Daca vrei sa imbatranesti frumos si sa nu faci afectiuni ale creierului precum dementa sau Alzheimer, rezolva un rebus in fiecare zi. Cuvintele incrucisate iti mentim mintea activa in permanenta! In acest sens, este ideal noul joc la moda PIXWORDS! Acesta iti pune mintea la contributie si ajuta la functionarea sistemului nervos. Totusi, daca te impotmolesti, gasesti solutiile pe RASPUNSURI PIXWORDS!

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top