Connect with us

Revistateo.ro

Oamenii care nu au prieteni au o speranta de viata mai mica. Ce spun specialistii in legatura cu acest subiect? Care sunt explicatiile?

Sanatate

Oamenii care nu au prieteni au o speranta de viata mai mica. Ce spun specialistii in legatura cu acest subiect?

Alcoolismul si obezitatea au efecte nocive asupra sanatatii oamenilor. Insa, un lucru mai putin stiut este ca si singuratatea dauneaza grav sanatatii. De ce? Specialistii vin cu explicatii. Sa vedem despre ce este vorba si cum ne poate afecta singuratatea.

De ce oamenii care nu au prieteni traiesc mai putin?

Potrivit studiilor, familia, prietenii, vecinii sunt extrem de importanti in vietile noastre. Persoanele care nu se izoleaza, au prieteni si interactioneaza cu ceilalti, traiesc mai mult si sunt mai sanatoase. Rezultatele studiilor au aratat ca izolarea sociala duce la o moarte prematura. Este aceeasi situatie ca in cazul oamenilor care fumeaza un pachet de tiagri pe zi. La realizarea studiului au participat 300 000 de indivizi, iar rezultatele sunt cat se poate de clare.

Sanatatea oamenilor care se simt singuri este afectata intr-un mod cat se poate de neplacut, asa cum se intampla si in cazul obezitatii. Cand nu faci sport, devii obez, iar cand esti singur, esti cu un pas mai aproape de moarte. Potrivit doctorului Julianne Holt-Lunstad, cand simti ca apartii unui grup de oameni, simti ca ai o anumita responsabilitate fata de ei. Stii ca ei sunt acolo pentru tine, deci vei avea grija mai mult de propria persoana. De dragul lor. De asemenea, iti asumi mai putine riscuri din moment ce stii ca fericirea altora depinde de tine si de deciziile pe care le iei.

CITESTE SI: Studiu. Cu cat petreci mai mult timp cu mama ta, cu atat va trai mai mult
In momentul in care stii ca cineva, undeva, este acolo pentru tine, atunci simti ca viata ta are sens. Tocmai de aceea nu te neglijezi, ai grija de tine, de sanatatea ta fizica si psihica. Important este sa simti acea conexiune sociala, care te va face sa crezi in tine si in oamenii din jurul tau. Singuratatea te impiedica sa vezi anumite lucruri. Tocmai de aceea speranta de viata este mai mica in cazul oamenilor aflati in astfel de situatii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top