Connect with us

Revistateo.ro

O tanara care a crezut ca are o iritatie normala dupa ce si-a ras picioarele a aflat de la medic o veste care i-a schimbat definitiv viata.

Sanatate

O tanara a crezut ca are o iritatie a pielii, insa a aflat ca are cancer

O tanara care a crezut ca are o iritatie normala dupa ce si-a ras parul de pe picioare a aflat de la medic o veste care i-a schimbat definitiv viata.

Rhiannon Douglas, in varsta de 21 de ani, a observat niste punctulele rosii pe picioare. Ea a crezut ca a aparut pentru ca folosea lama de ras pentru a indeparta parul.

Pentru ca nici dupa cateva zile situatia nu s-a imbunatatit, iar tanara a observat ca petele nu dispar, ci sunt din ce in ce mai multe, a decis sa ia masuri.

Rhiannon a decis sa mearga la medic pentru a vedea ce se intampla cu pielea ei. Acolo, aceasta a aflat ca sufera de Henoch-Schönlein purpur, cunoscut ca HSP. Aceasta este o boala rara in care vasele de sange se umfla si cauzeaza sangerare si mancarime.

In afara de aceste simptome, Rhiannon a inceput sa simta dureri puternice de spate si a inceput sa ia foarte mult in greutate.

Medicii chiar au luat in considerare ca Rhiannon ar putea suferi de artrita si meningita. Insa nu au ajuns la o concluzie clara de la inceput.

Pentru ca simtea un disconfort mult prea mare, Rhinnon a decis sa mearga la spital.

„Iritatia de pe picioare era dureroasa la inceput. Dupa un timp, picioarele au inceput sa se umfle si am inceput sa am dureri la incheieturi. Ma chinuiam sa urc si sa cobor scarile, caci imi pierdeam respiratia foarte usor”. Este dazvaluirea lui Rhiannon pentru o publicatie americana.

Ceea ce credea ca este o iritatie s-a dovedit a fi cancer

In spital, medicii au descoperit ca Rhiannon nu suferea de HSP. In schimb, i-au gasit o tumoare de 8.5 cm in piept. Dupa ce a fost testata, tanara a aflat ca are cancer. I s-a spus ca are un tip rar de cancer, numit Hodkin lymphoma.

Rezultatul analizelor a fost un soc pentru Rhiannon:
„Cand am aflat ca am cancer, nu am crezut niciodata ca voi auzi aceste cuvinte la 20 de ani. Insa am fost determinata si am luptat. Am decis sa imi schimb stilul de viata si am vrut ca tot ce fac sa fie mai bine.”

O radiografie facuta in luna decembrie 2016 a aratat ca tumoarea s-a micsorat si a ajuns la 7.5 cm fara tratament. Tanara spera ca urmatoarea radiografie sa arate ca tumoarea continua sa scada.

Rhiannon este fericita pentru ca a descoperit la timp boala. Ea spera ca si alte persoane care se afla in situatia ei sa reuseasca sa afle la timp de ce sufera:

„Dupa ce am facut cateva cautari online, am gasit cateva articole care spun ca o iritatie a pielii este semn al cancerului. Insa acesta nu este unul comun, iar unii oamenii nu stiu dupa ce sa caute. Ii sfatuiesc pe toti sa mearga sa verifice la medic daca nu sunt siguri de ceva”.

Articole pe aceeasi tema:

Cancerul de piele devine mutilant sau chiar fatal, desi are sanse mari de vindecare

Cele mai comune tipuri de cancer la femei

Legatura dintre aspectul parului si cancer

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top