Connect with us

Revistateo.ro

O SPUN DERMATOLOGII. 7 lucruri pe care nu le-ai știut despre pielea ta

Sanatate

O SPUN DERMATOLOGII. 7 lucruri pe care nu le-ai știut despre pielea ta

Mai mulți dermatologi vin să critice aproape toate lucrurile pe care le-am cunoscut până acum despre îngrijirea corporală, în special cea a tenului. Am alcătuit o listă din 7 mituri demontate de specialiști, lucruri pe care nu le-ai știut despre pielea ta.

1. APA NU HIDRATEAZĂ PIELEA DIN INTERIOR
Cea mai des întâlnită recomandare este consumul zilnic a unei cantități de apă pentru hidratarea tenului (minim 1 litru pe zi). Dermatologistul dr. Patrick Bowler susține că acesta este un mit: consumul de apă nu este suficient pentru hidratarea tenului deoarece nu poate reface toate celulele din interiorul pielii.

CITEȘTE ȘI: IDEI BEAUTY CA SĂ FACI SENZAȚIE LA INTERVIUL DE ANGAJARE

2. CIOCOLATA NU DUCE LA ACNEE
Se crede că zahărul consumat în cantități industriale poate duce la erupția de acnee. Dr. Murad, specialist în probleme de sănătate spune că aceasta este o temă falsă, întrucât ciocolata și dulciurile care conțin zahăr nu afectează tenul ci inima, acestea fiind un pericol de sănătate real dar nu pentru că provoacă acnee.

3. EVITĂ MÂNCAREA PICANTĂ
Te întrebi care o fi legătura între mâncarea picantă și apariția de acnee și uscarea pielii? Este simplu: mișcarea rapidă a sângelui din cauza condimentelor picante duc la apariția de rosacea la nivelul obrajilor (piele înroșită, arsuri și roșeață la nivelul pielii, erupții acneice etc).

4. TRATAMENTELE PENTRU FAȚĂ NU OPRESC TIMPUL ÎN LOC
Dr. Nick Lowe susține că oricât de multe tratamente ar urma femeile pentru o piele cât mai fină și ”veșnic” tânără, ridurile nu vor putea fi oprite să apară atunci când sunt programate biologic. Există anumite tratamente care pot face mici minuni cum sunt cele cu acid salicilic și tratamente laser.

5. LASĂ COȘURILE ÎN PACE!
Nu o face pe medicul chirurg și te apuca singură de excizie! Nu îți stoarce coșurile deoarece ai putea să împingi rădăcina și mai adânc în dermă. Nu mai vorbim de faptul că rămân cicatrici în urmă.

6. FUMATUL PROVOACĂ RIDURI
Nu spune că e normal să ai riduri la 25 de ani, când acestea apar serios abia pe la 35-40. Acest lucru este cauzat de poluarea mediului înconjurător și mai ales de fumat. Fumatul așadar îți urâțește tenul!

7. PASTA DE DINȚI PENTRU TEN, O IDEE PROASTĂ
Multe sfaturi de beauty includ pasta de dinți pentru exfolierea tenului, însă aceasta îți face rău în realitate. Te vei trezi cu un ten mult mai uscat și mai greu de tratat pe urmă.

2 Comments

2 Comments

  1. anca mariana

    2014-11-28T11:32:22+02:00 at 2014-11-28T11:32:22+02:00

    Da Mea plăcut foarte mult și ași dori să stiu mai multe

  2. Ionel

    2014-11-28T12:34:22+02:00 at 2014-11-28T12:34:22+02:00

    Daca apa nu hidrateaza din interior. ..atunci cum se hidrsteaza ?? Inceput neclar de la ..raspunsul 1….

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top