Connect with us

Revistateo.ro

O noua viata – cadoul de ziua femeii pe care si-l va face indragita cantareata Nicoleta Voica

Stiri

O noua viata – cadoul de ziua femeii pe care si-l va face indragita cantareata Nicoleta Voica

O noua viata – cadoul de ziua femeii pe care si-l va face indragita cantareata Nicoleta Voica.

Kilogramele in plus si-au pus amprenta pe foarte multe siluete, de la cele mai faimoase, pana la cele mai necunoscute. Dincolo de aspectul de nedorit pe care il pot aduce aceste kilograme, ele vin si cu un bagaj de probleme medicale, pe care tot mai multe persoane il prezinta medicilor. Este si cazul mult-indragitei cantarete de muzica populara, Nicoleta Voica, ce recent s-a hotarat sa scape definitiv de povara kilogramelor in plus. A spus “STOP” obezitatii si a decis sa apeleze la chirurgia metabolica pentru a scapa de  kilogramele in plus, dar si de bolile care pusesera stapanire pe ea: hipertensiunea arteriala, steatoza hepatica, dislipidemie.

Chirurgia metabolica, domeniu nou al chirurgiei generale, se adreseaza pacientilor cu afectiuni cardio-metabolice asociate obezitatii: diabet zaharat, hipertensiune arteriala, valori ridicate ale colesterolului si alte patologii metabolice. Prezenta acestor afectiuni, corelate cu cresterea ponderala, afecteaza calitatea vietii si scade considerabil speranta de viata a pacientilor. Chirurgia metabolica are ca scop atat pierderea in greutate (pacientul pierde intre 50-100% din excesul ponderal), cat si remisia comorbiditatilor precum diabetul zaharat de tip 2.

Odata hotarata ca vrea sa apeleze la ajutorul chirurgilor pentru a scapa de obezitate, Nicoleta Voica a apelat la echipa medicala Ponderas pentru stabilirea planului corect de tratament. In urma unui amplu program preoperator, unde a trecut printr-o serie de investigatii medicale, aceasta a aflat ca este candidatul ideal pentru operatia de micsorare de stomac, operatie care o va ajuta sa piarda pana la 80% din excesul ponderal.

Planul terapeutic va include rezectia gastrica, ce presupune scoaterea celei mai mari parti a stomacului si, cu aceeasi ocazie, vom repara si defectul diafragmatic (afectiune ce poarta numele si de hernie hiatala). Cu un BMI de 34, pacienta noastra se inscrie in gradul 1 de obezitate, insa cu o serie de afectiuni deja declansate de aceste kilogramele in plus. In urma operatiei, va reusi sa piarda in greutate si, foarte importanta, isi va ameliora, pana la vindecare, toate aceste comorbiditati asociate obezitatii”, mentioneaza Prof. Dr. Catalin Copaescu, medic primar chirurgie generala si chirurgie metabolica, Ponderas.

Operatia de miscorare de stomac, cunoscuta si sub denumirea de gastric sleeve sau gastrectomie longitudinala, presupune sectionarea stomacului de-a lungul lui, indepartandu-se aproximativ 80% din volumul stomacului. In urma acestei proceduri, pacientul ramane cu un tub gastric ce va avea un volum de aproximativ 100 ml. Astfel, va avea mai multe mese pe zi si va consuma alimente in cantitati reduse. Senzatia de satietate se va instala mult mai rapid, datorita dimensiunii reduse a stomacului si umplerii lui rapide.

Avantajul acestei interventii consta in faptul ca va ajuta la eliminarea pana la 80% din excesul ponderal si contribuie la ameliorarea afectiunilor metabolice asociate obezitatii, precum diabetul zaharat, hipertensiunea arterial si steatoza hepatica.

Sunt foarte fericita cu decizia pe care am luat-o, sa imi fac cadou aceasta operatie de miscorare de stomac prin care voi slabi si imi va reda sanatatea. Abia astept sa scap de atacurile de panica, de tensiunea crescuta si de kilogramele care s-au tot acumulat in ultimii ani”, spune Nicoleta Voica.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top