Connect with us

Revistateo.ro

O invatatoare a ramas fara grai dupa ce a aflat secretul elevului care nu invata bine

Inedit

O invatatoare a ramas fara grai dupa ce a aflat secretul elevului care nu invata bine

Invatatorii de scoala primara au responsabilitati uriase. Nu e vorba doar de educatia pe care trebuie sa le-o dea copiilor, ci si de atentia pe care trebuie sa le-o acorde, mai ales ca elevii sunt la o varsta la care trebuie sa faca, inainte de toate, diferenta dintre bine si rau.

Dupa mai bine de 20 de ani de cand s-a despartit de clasa ei (lucru pe care invatatorii il traiesc o data la fiecare patru ani), invatatoarea si-a amintit de un elev mai special, un elev cu care a pastrat legatura in timp.

„La fiecare inceput de ciclu primar, din 4 in 4 ani, vin in fata copiilor cu o minciuna. Toti profesorii si invatatorii facem asta. Ei nu ai nicio vina. Le spun celor mici ca ii iubesc la fel, ca o sa ii tratez pe toti la fel. E greu sa fac asta si sunt constienta.

CITESTE SI: POVESTE EMOTIONANTA. Revedere de Craciun cu mama: „Fiule, ce ai incaruntit!”

In urma cu mai multi ani, l-am observat din prima pe Teddy. Era un copil special. Statea in a patra banca de la geam si niciodata nu iesea la joaca cu alti copii. Hainele ii erau murdare, neingrijite, iar el era cel mai sfios din clasa.

Uneori te atasezi de copiii cu care lucrezi 4 ani, iar unii iti raman in minte. De unii te atasezi, de altii mai putin. La inceput era o placere sa ii dau numai note mici, pentru ca vedeam ca nu isi da interesul.

Toate testele sale erau pline de pix rosu. La final de an, am testa dosarele elevilor mei ca sa fac o evaluare pentru fiecare. Cand am ajuns la dosarul lui Teddy am citit ce au scris celelalte educatoare despre el. Toate mi-au spus ca e un copil de nota 10, ca invata foarte bine, ca are potential. Educatoarea de la grupa mare a scris ca Bogdan se straduieste, in ciuda faptului ca…

Pagini: 1 2

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top