Connect with us

Revistateo.ro

Nutritionistul Mihaela Bilic critica slabitul prin efort fizic intens

Dieta si Sport

Nutritionistul Mihaela Bilic critica slabitul prin efort fizic intens

Cei mai multi specialisti in slabit recomanda un efort fizic sustinut in a scapa de kilogramele in plus, insa nu si nutritionistul Mihaela Bilic. Nu sportul intens ne ajuta sa ne simtim bine, ci o dieta consistenta. Afla ce spune nutritionistul despre moda mersului la sala.

Mihaela Bilic, despre slabitul prin efort fizic intens

„Miscarea nu slabeste, ne reconstruieste. Nu sunt o sportiva, nu-mi place sa fac sport. Cel putin nu sportul care presupune tras de tine (si de fiare, transpiratie, efort, epuizare. Urasc emisiunile pe stil american in care niste antrenori in super forma „biciuiesc” un amarat supraponderal pana scot untul din el, pe sistemul no pain-no gain.

Imi pare rau ca se induce acest rationament confor caruia kilogramele in plus inseamna lene, indolenta, sedentarism si ca e suficient sa-ti misti fundul ca sa slabesti. Slabitul nu il facem cu sport, ci furculita… sau mai bine zis cu lipsa ei. Slabitul inseamna mancare putina, miscarea e un fel de bonus.

A integra activitatea fizica in viata noastra trebuie sa aiba ca obiectiv starea de bine, echilibrul, normalitatea, nu slabitul. Iar activitate fizica inseamna orice forma de miscare care iti place, ti se potriveste, te relaxeaza, te face sa razi sau macar iti descreteste fruntea. Pentru ca doar in acest context avem sansa sa facem din miscare un obicei, un stil de viata, o bucurie.

Nutritionistul Mihaela Bilic: De ce branza nu este prietena dietei tale

Cum iti stapanesti pofta de mancare. Sfaturi de la Mihaela Bilic

Nu transformati miscarea intr-un instrument de tortura si intr-o arma impotriva kilogramelor, o veti uri pentru ca veti esua. Activitatea fizica tine corpul in functiune, impiedica atrofierea muschilor (inerenta atunci cand slabim), indreapta postura si imbunatateste atitudinea.

In loc sa ne focusam pe cantar, mai bine am invata sa stam drepti, pentru ca nimic nu e mai trist decat niste umeri cazuti si un spate garbovit. Tinuta conteaza mai mult decat greutatea iar a fi in forma inseamna mai mult decat un numar de kilograme.

Fara miscare suntem batrani iar fara tinuta suntem invinsi, resemnati. Gasiti-va forma de miscare care va face bine, indreptati spatele, ridicati ochii din pamant si lasati-va corpul sa se miste, pentru asta a fost facut”, scrie Mihaela Bilic pe contul personal de Facebook.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top