Connect with us

Revistateo.ro

Vrei sa fii in forma, si mai sanatos, si acum e momentul sa incepi. Oare daca ai renunta la mancare cu totul, cu exceptia a cateva miligrame de suc de lamaie si un strop de piper cayenne, ai slabi si ti-ai scoate toate mizeriile consumate in ultimii ani din corp?

Detoxifiere

Nu ti-a mai spus nimeni asta: de ce nu functioneaza dietele de detoxifiere! Iata 5 motive

De ce nu functioneaza dietele de detoxifiere? Vrei sa fii in forma, si mai sanatos, si acum e momentul sa incepi. Oare daca ai renunta la mancare cu totul, cu exceptia a cateva miligrame de suc de lamaie si un strop de piper cayenne, ai slabi si ti-ai scoate toate mizeriile consumate in ultimii ani din corp?

Desi dietele de detoxifiere suna promitator, ele sunt absolut nenecesare si te vor ajuta sa pui kilograme si sa pierzi masa musculara pe termen lung. Sa enumeram cateva motive pentru care aceste ‘detofixieri’ sunt niste minciuni gogonate.

1) Nimeni nu are nevoie de detoxifiere.
Cu exceptia evidenta a cazului in care ai fost otravit, deja avem un sistem foarte eficient pentru filtrarea substantelor nocive, pe care le consumam, din organism. Este alcatuit din doua organe care distrug toxine: ficatul si rinichii.

In timp ce rinichii filtreaza sangele si elimina orice deseu din dieta noastra, ficatul proceseaza medicamentele si detoxifica orice chimicale ingeram. Impreuna, aceste doua organe reprezinta modalitatea naturala prin care corpul se curata.

„Cu exceptia unui eventual blocaj, de un fel sau altul, in unul dintre ceste aceste organe, care oricum isi fac treaba zi si noapte, nu exista absolut nici un motiv pentru care am ajuta corpul sa se curete de toxine”.  Spune medicul de familie Ranit Mishori de la Facultatea de Medicina a Universitatii Georgetown. Mishori a petrecut ani de zile citind literatura medicala disponibila despre aceste detoxifieri.

Stanley Borroughs a lansat o dieta controversata. De ce nu functioneaza dietele de detoxifiere

Dieta originala de detoxifiere, numita The Master Cleanse, a fost o gaselnita de prin anii ’40 a lui Stanley Borroughs, ca un remediu natural (fara nici un fel de dovada a eficacitatii sale) pentru ulcerele gastrice. A scris chiar si o carte care o descrie in amanunt. Aceasta dieta este alcatuita dintr-un regim zilnic de 6 pana la 12 pahare de apa amestecata cu suc de lamaie, piper cayenne, sirop de artar, si un laxativ la culcare. Asta e tot.

Alti suporteri a acestei diete, cum ar fi Peter Glickman care a ajutat la renasterea acesteia cu o carte intitulata „Cum sa pierzi greutate, sa ai mai multa energie si sa fii mai fericit in 10 zile: preia conducerea sanatatii tale cu Master Cleanse”, spun ca cei ce urmeaza dieta se simt mai euforici si relaxati dupa vreo saptamana de nemancare. Ne putem gandi la cuvinte mai potrivite pentru a descrie senzatiile infometarii voite.

Citeste mai mult pe andreilaslau.ro

Articole pe aceeasi tema:

Ce presupune detoxifierea de zahar

De ce detoxifierea la inceput de an este periculoasa

 

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Detoxifiere

To Top