Connect with us

Revistateo.ro

Nu mai arunca zeama de la castraveții murați. Ce minuni face în corpul tău, dar și în locuință

Sanatate

Nu mai arunca zeama de la castraveții murați. Ce minuni face în corpul tău, dar și în locuință

Multe persoane iubesc castraveții murați. Fie că este vorba desprte castraveți murați cu oteț sau cu apă și cu sare, aceștia reprezintă garnitura perfectă pentru fripturi și pentru alte mâncăruri.

Unele persoane preferă să arunce zeama care rămâne în borcan, fără să se gândească la cât de multe beneficii poate avea aceasta. Iată la ce poți folosi zeama de la castraveți, chiar de astăzi.

Zeama de castraveți conține de obicei apă, sare, zahăr, oțet, usturoi, piper și apă. Uneori, pote conține și semințe de țelină, mărar, cuișoare sau turmeric, în funcție de zona în care sunr preparați castraveții.

Citește și: Castraveții, un adevărat elixir pentru sănătate. Când nu ai voie să îi consumi

Cei care suferă de arsuri la stomac pot consuma fără teamă puțină zeamă de la castraveții murați. De asemenea, dacă ai consumat ceva picant sau acid, această zeamă te ajută la tratarea arsurilor la stomac, iar oțetul va face ca stomacul să producă mai mult antiacid natural și va echilibra aciditatea corpului.

Citește și: Cum se prepară supa de castraveți și ce face pentru corpul tău

Și arsurile solare pot fi tratate cu zeama de la castraveți. Dacă aloe vera răcorețte zona, zeama de la castraveții murați ajută la ameliorarea durerilor, precum și la eliminarea mâncărimilor.

Relaxează mușchii, datorită electroliților pe care îi conține. Are sodiu și potasiu, care ajută în caz de crampe. Se pun câteva lingurițe în apă, iar crampele dispar.

Durerile în gât pot fi calmate tot cu zeama de la castraveți, mai ales dacă este făcută fără oțet. Această zeamă elimină germenii și echilibrează nivelul PH-ului.

Curăță tigăile și obiectele din cupru din casă. Nu ai nevoie de produse speciale, un burete și niște zeamă de la castraveți vor curăța tigăile, tăvile și alte obiecte din cupru din casă. Vor străluci din nou ca în prima zi datorită sării și acidului care vor acționa.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top