Connect with us

Revistateo.ro

Reteta de castraveti murati

Muraturi

Rețetă de castraveți murați

Vrei sa stii care e cea mai buna reteta de castraveti murati? Vrei sa afli cum ii pastrezi intacti si acrisori o iarna intreaga fara conservanti din magazine? Exista un truc pe care multe gospodine il folosesc si ti-l dezvaluim!

Reteta de castraveti murati

Ingredientele necesare:
– otet;
– apa;
– sare;
– castraveti;
– morcovi rasi.

Cum se pun castravetii la murat:

1. In primul rand, otetul trebuie sa fie de 9 grade pentru a-i reduce taria cu ajutorul apei. Ai nevoie de 200 mililitri de otet la 3 litri de apa si 3 kilograme de castraveti. Adauga apa fiarta peste otet, iar apoi pune la foc mic otetul cu apa si adauga sarea pana cand apa din oala da in clocot.

2. Intre timp, spala bine castravetii si taie-i in functie de cum vrei sa ii asezi in borcane. Daca sunt ceva mai mari, ii pot injumatati.

3. Ia apa cu otet in saramura de pe aragaz si pune oala deoparte la racit timp de cateva minute.
4. Sterilizeaza borcanele in cuptor, lasandu-le cateva secunde inauntru cu temperatura setata la 150 de grade.

5. Poti adauga si catei de usturoi in borcan, inainte sa pui castraveti. Lasa peste noapte usturoiul in borcan si apoi piseaza-l. Pune cateva grame pe fundul borcanului si adauga apoi apa in care vei pune castravetii.

6. Daca respecti fiecare punct de mai sus, castravetii murati vor tine aproximativ 2 ani, si, dupa cum poti observa, nu e nevoie sa folosesti conservanti din magazinele alimentare.

Poti consuma castravetii murati in orice perioada anului. Ii poti folosi ca garnitura la pulpane de pui fripte sau snitele. Castravetii pot fi consumati si cu tocanita sau cascaval pane, cu chiftele sau ostropel de pui. Ce masa poate fi mai buna decat una cu castraveti murati, carne prajita si un piure de cartofi ca la mama acasa?

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Muraturi

To Top