Connect with us

Revistateo.ro

murături

Muraturi

Substanța CANCERIGENĂ pe care toată lumea o pune în murături!

Este sezonul în care toată lumea pune murături și legume la păstrare pentru iarnă. Delicioase și extrem de îndrăgite de către români și nu numai, murăturile sunt, mai mult decât un deliciu gastronomic, o artă! Gospodinele se bat în rețete care de care mai delicioase, însă în demersul de a face cele mai bune murături, se strecoară o eroare ce poate fi fatală.

Substanța CANCERIGENĂ pe care o pui în murături

Majoritatea gospodinelor pun conservant şi alte condimente la plic atunci când pun murături şi varză la murat pentru iarnă.

Ceea ce nu ştim este că condimentele pentru murăturile de iarnă pot provoca alergii şi chiar cancer. Ele sunt un amestec de usturoi, sare şi mărar, dar conţin şi benzoat de sodiu. Acesta este un conservant şi este desemnat în codul 211.

Gospodinele trebuie să fie foarte atente la ce conservanţi folosesc pentru murături şi asta pentru că experţii APC avertizează că celebrele plicuri cu mix-uri folosite pentru pregătirea murăturilor conţin aditivi dăunători pentru sănătate.

Studiul făcut pe şapte tipuri de mix-uri cunoscute pentru conservarea murăturilor au scos la iveală E-urile periculoase. Chimicalele pot provoca diferite alergii sau afecţiuni ale organismului.

Specialiştii recomandă folosirea metodelor tradiţionale de conservare.

Iată care sunt conservanţii naturali care ajută legumele şi fructele să nu se altereze peste iarnă:

– Sarea

Pentru murături, se foloseşte exclusiv sare gemă, neiodata, nefiltrată, grunjoasă care se găseşte adesea în pieţe în sezonul murăturilor.

– Zahărul

Zahărul funcţionează şi drept conservant, absorbind apă. Alimentele conservate în zahăr sunt de obicei dulci: dulceaţă, gem, jeleu, marmeladă, murături dulci.

– Oţetul

Acidul acetic din oţet este natural numai dacă oţetul este natural, adică făcut din vin iar pentru a fi eficient în murături nu trebuie să aibă o dilutie sub 9 grade, oţetul care are o formă mai diluată, între 5 – 8 grade, fiind bun pentru salate dar nu pentru murături.

– Uleiul

Folosit drept conservant, acesta blochează contactul cu aerul, opreşte dezvoltarea fungilor şi mucegaiurilor şi reduce rată de oxidare a unui produs alimentar, fapt care ajută la prevenirea alternării rapide.

– Hreanul

Pentru a obţine un efect conservant avem nevoie de 50 gr. rădăcina de hrean (curăţat de coajă şi tăiat de fâşii) la un litru de apă.

– Diverse ierburi

Ierburile care ajută la conservare sunt: crenguţe de vişin, salvia, cimbrul, rozmarinul, florile de mărar. Acestea întârzie dezvoltarea bacteriilor şi reduc viteză de oxidare.

Subiecte pe aceeasi tema: Reteta DELICIOASA de muraturi asortate puse la borcan

Este sezonul in care toate gospodinele pregatesc legume pentru iarna. Iata reteta ideala de muraturi asortate puse la borcan! E cea mai ravnita printre gospodine si nu numai!

Ingrediente pentru muraturi asortate:
gogonele
telina
morcovi
conopida
ardei coarna
varza rosie
ardei iuti
hrean
usturoi
frunze de telina
sare
otet

Mod de preparare:
Se spala legumele. Morcovii se taie rondele, telina felii si conopida se desface in buchetele.
Se asaza toate legumele in borcane, intercaland si bucati de varza rosie, graunti de usturoi, hrean, ardei iuti si coarna, frunze de telina. Se face o saramura: la 10l de apa, se adauga 500g sare si 250 ml de otet.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Muraturi

To Top