Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Ce se intampla in creierul tau atunci cand mananci muraturi

Muraturile au un rol important in alimentatie, spun specialistii. Cu toate acestea, nu toata lumea prefera gustul acru si sarat. Insa, ar putea exista un motiv bun pentru ca ele sa fie consumate.

Alimente fermentate in mod natural, cum ar fi muraturile, au unele beneficii pentru sanatate daca ele sunt incluse in dieta obisnuita, spun nutritionistii.

Iata care sunt alimentele murate, care ar putea face minuni pentru sanatate

1. Castraveti murati

Ce se intampla in creierul tau atunci cand mananci castraveti murati.

Potrivit unui studiu, consumul de alimente fermentate, cum ar fi castravetii murati cu marar, ajuta la imbunatatirea starii de spirit, prin cresterea nivelului de serotonina. Serotonina, cunoscuta si ca hormonul fericirii, ne influenteaza direct dispozitia, somnul si multe alte functii esentiale ale organismului.

Studiile efectuate de nutritionisti arata ca si alte alimente murate sunt benefice pentru sanatate.

2. Varza murata

Varza fermentata, beneficiile asupra organismului.

Aceasta combinatie de ardei iute fermentat cu usturoi, ceapa verde si mai multe alte mirodenii este cel mai frecvent consumata in intreaga Coreea. Este foarte bogata in vitaminele A si C. Cand varza este fermentata, devine extrem bogata in lactobacili, bacteria care eficientizeaza procesul digestiv.

3. Legume fermentate

Legume fermentate sunt extrem de bogate in probiotice. Cercetarile au sugerat ca probiotice sunt in masura sa la vindecarea unor boli. In plus, ele ajuta la imbunatatirea sanatatii intestinului, a sistemului imunitar si ajuta la digestie.

CITESTE SI: Cum se pun muraturile
CITESTE SI: Secretul muraturilor fara sare sau conservanti, pastrat intr-un sat

Nutritionistul Barbara Mendez spune ca probioticele din aceste alimente fermentate pot contribui la cresterea nivelului de serotonina din creier, imbunatateste starea de spirit pentru a lupta impotriva depresiei si anxietatii. Ea ii sfatuieste pe cei care nu mananca prea des muraturi sa-si dezvolte gustul pentru alimentele fermentate de dragul sanatatii!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top