Connect with us

Revistateo.ro

De ce nu sunt atat de periculoase alimentele fermentate

Sanatate

De ce nu sunt atat de periculoase alimentele fermentate

Cercetatorii au aflat care este diferenta dintre alimentele fermentate si cele care se afla in proces de descompunere.

Atat descompunerea naturala cat si fermentarea sunt rezultate ale actiunii bacteriilor. In cazul fermentarii, reactioneaza anumite tipuri de microorganisme, care nu se dezvolta in procesul descompunerii.

Medicul Maricarmen Quirasco Baruch de la Facultatea de Chimie din cadrul UNAM (Spania) sustine ca alimentele putrezite depoziteaza bacterii periculoase. Aceste bacterii duc de cele mai multe ori la boli, spre deosebire de bacteriile din alimentele fermentate, care sunt benefice si nutritive.

La sfarsitul secolului XIX, omul de stiinta francez Luis Pasteur a inceput sa analizeze produsele alimentare in timpul fermentatiei. Din acel moment exista un mare interes pentru aceste alimente. Cele mai analizate, de secole, sunt vinul si branza.

Cu ajutorul biotehnologiei, astazi cercetatorii pot oferi noi informatii despre procesul de fermentatie. In cazul fabricarii iaurturilor, de pilda, se adauga in mod intentionat bacterii benefice. Acestea au rolul de a diminua nivelul PH-ului si de a produce acid lactic. Acestea sunt elementele de baza pentru conservarea laptelui.

Asadar, varza murata, vinul si branza mucegaita sunt bune pentru sanatate.

Alimente fermentate care fac minuni pentru organism

CASTRAVETII MURATI – Bacteriile probiotice din aceste legume ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Castraveciorii murati previn constipatia si balonarea si nu ingrasa.

CHEFIRUL – Chefirul este o sursa ideala de calciu si probiotice. Acest preparat din lapte poate fi consumat si de persoanele care au intoleranta la lactoza.

CITESTE SI: Toate gospodinele gresesc daca pun VARZA MURATA asa!

VARZA MURATA – Varza preparata in saramura si apa previne aparitia herpesului bucal si indigestia. Varza murata este recomandata persoanelor care au dureri de cap severe sau se simt balonate. Consumul acestui aliment fermentat este bun si pentru anemici. De asemenea, previne imbatranirea prematura si protejeaza sistemul nervos.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top