Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Nu consuma aceste 5 alimente când te afli în ACEA PERIOADĂ! Vezi ce efecte negative au asupra sănătății tale!

În perioada menstruației, dacă alegi să consumi anumite alimente nu faci decât să produci un disconfort mai mare decât cel obișnuit, iritație în zona genitală, retenție de apă sau inflamarea stomacului. Vezi ce alimente să eviți când te afli în acea perioadă, mai jos:

1. PRĂJITURILE ȘI CIOCOLATA

Tot ce înseamnă aliment bogat în zahăr, precum prăjiturile foarte cremoase sau ciocolata va provoca blocarea zahărului în sânge și îți va schimba foarte brusc starea de spirit și chiar dispoziția ta fizică. Evită, e asemenea, fursecurile sau cornulețele cu zahăr praf ori foietajele făcute din făină procesată și mult zahăr.

CITEȘTE ȘI: IGIENA INTIMĂ CORECTĂ ÎN TIMPUL MENSTRUAȚIEI

2. SĂRĂȚELELE

Toate alimentele care au un conținut ridicat de sare, precum sărățelele, brânza de burduf, covrigii sau chiar supele la plic trebuie evitate. Sarea duce la retenția de lichide, fapt pentru care te vei simți balonată.

3. PASTELE FĂINOASE

Alimentele foarte procesate precum pastele făinoase sau chiar și anumite tipuri de pâine provoacă balonarea și, de asemenea, retenția de lichide.

4. CARTOFII PRĂJIȚI

Evită cu precădere cartofii înciniși în ulei pe care îi consumi cu mare poftă alături de mici sau șnițele, după care te delectezi cu o băutură răcoritoare. Uleiul crește nivelul de estrogen ceea ce se traduce printr-o intensitate mai mare a durerilor menstruale.

5. CAFEINA

perioada 3

Știm că nu te poți trezi fără ceașca ta de cafea dar tocmai aceasta face ca acea perioadă să fie mai greu de suportat. Nu consuma cafeina nici în alte băuturi (ceaiuri cu tot felul de aromatizatori ori sucuri). Cafeaua îți va hidrata corpul care are nevoie de multă apă în zilele respective.

Sursa foto: taringa.net, lifespa.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top