Connect with us

Revistateo.ro

Noul regulament Facebook

Stiri

Noul regulament Facebook. Ce NU ai voie să postezi!

Noul regulament Facebook. Ce NU ai voie să postezi! Regulamentul impus de reţeaua de socializare va înlocui vechile reglementări şi va ajunge în poşta electronică a fiecărui utilizator care se va plânge oficial de conţinutul publicat de alte profile, informează BBC.

„În trecut, trimiteam utilizatorilor un mesaj în care spuneam că nu îndepărtăm conţinutul pentru că nu încalcă standardele noastre, iar ei ne răspundeau că nu înţeleg exact. Primeam multe astfel de reacţii”, a declarat Monika Bicket, oficialul Facebook responsabil de conţinut la nivel global.

CITEŞTE ŞI: INCREDIBIL. A prevăzut TOTUL acum 40 de ani!

Aceasta a mai adăugat: „Oamenii aveau şi întrebări referitoare la ce vrem să spunem când afirmăm că nu permitem conţinutul menit să îi intimideze pe alţii sau care este mai exact politica noastră privind terorismul. De exemplu, acum o spunem clar că nu numai că nu permitem organizaţiilor teroriste şi membrilor lor să facă parte din comunitatea utilizatorilor Facebook, ci, de asemenea, nici nu permitem conţinut care laudă sau susţine grupuri teroriste, acţiunile sau pe liderii acestora, lucru care nu era detaliat înainte în ghidul de publicare a conţinutului”.

Noul val de reglementări vine după ce, în ultima vreme, s-a obervat o creştere a numărului de postări din partea membrilor organizaţiilor teroriste, care prezintă imagini cu un puternic impact emoţional. O altă secţiune care a fost luată în vizor de oficialii Facebook este cea referitoare la nuditate. Conform noului ghid al reţelei de socializare, postările care prezintă imagini ce au „în prim plan fesele dezgolite” sunt interzise, la fel ca „imaginile sânilor femeilor, dacă aceste imagini includ şi sfârcul”. Mai mult, vor fi interzise şi textele ce descriu în amănunt scene ale actelor sexuale, mai ales dacă acestea conţin „detalii vii”.

O altă secţiune detaliată de compania lui Mark Zuckerberg este cea referitoare la intimidare / bullying. Astfel, imaginile folosite cu scopul de a înjosi pe cineva, videoclipuri ce prezintă intimidări de orice fel, ori discursuri ce promovează ura vor fi interzise.

Chiar dacă va fi permisă promovarea legalizării unor activităţi considerate în prezent ilegale (consumul de marijuana, săsătoriile gay, etc.), utilizatorilor nu li se va mai permite să publice conţinut care să celebreze diferitele acţiuni infracţionale comise de aceştia.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top