Connect with us

Revistateo.ro

Noaptea Cărţilor Deschise

Inedit

Noaptea Cărţilor Deschise

Noaptea Cărţilor Deschise este un concept relativ nou, iar anul acesta îşi propune să scoată în stradă atât cartea, cât şi cititorul, urmând a fi cel mai grandios eveniment din această perioadă, dedicat culturii.

Mai exact, pe 23 aprilie, de la 18:30, în jurul Casei Poporului din Bucureşti, vor fi amplasate peste 10.000 de volume, pe care iubitorii de carte sunt aşteptaţi să le ţină în mână, organizând astfel un lanţ uman în jurul clădirii.

CITEŞTE ŞI: Acestea sunt cele mai bune cărţi ale ultimului deceniu

Conform organizatorilor, editura Libra şi ziarul Ring, mai multe personalităţi din lumea culturală românească vor lua parte la eveniment, iar Noaptea Cărţilor Deschise va deveni, astfel, prilejul perfect de a acorda atenţia cuvenită lecturii cărţilor, aliniindu-ne astfel pe harta campaniilor culturale internaţionale.

Şi în străinătate vor avea loc astfel de manifestări, iar în Spania va avea loc un maraton de citit, care va ţine două zile. Marea Britanie şi Irlanda au distribuit deja jetoane pentru carte, în valoare de o liră, prin şcoli şi licee, cu care elevii vor putea cumpăra volumele preferte, de Ziua Internaţională a Cărţii.

Dubaiul participă şi el la eveniment, iar compania aeriană Emirates va distribui volume pasagerilor, pe care aceştia le pot duce în ţările natale, sau în cele unde călătoresc. Şi în alte ţări, precum Germania, Statele Unite, sau Marea Britanie este încurajată donarea de cărţi, în timp ce diferite reţele de socializare vor organiza concursuri de fotografii cu cititorii din metrourile lumii.

Noaptea Cărţilor Deschise este la a treia ediţie în România, iar până acum au luat parte la diferite evenimente pe această temă peste 20.000 de oameni.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top