Connect with us

Revistateo.ro

Poftiţi la poezie

Stil de viata

Poftiţi la poezie!

Poftiţi la poezie! Festivalul Internaţional de Poezie Bucureşti (FIPB) şi Târgul Naţional al Cărţii de Poezie (TNCP) vor avea loc la Bucureşti, spre deliciul pasionaţilor de poezie.

FIPB se află în 2015 la a treia ediţie, iar organizatorii au anunţat că vor fi prezenţi la eveniment o serie de poeţi veritabili, care vor putea interacţiona cu publicul pe toată durata festivalului. Autorii străini au fost aleşi pe baza influenţei operelor, care sunt traduse în mai multe limbi de circulaţie internaţională, printre care şi redactori ai unor reviste cu specific. Pe lângă poeţi, la FIPB vor lua parte şi oameni care contribuie la restructurarea fenomenului poetic şi care vor prezenta situaţia actuală în care se află poezia printre celelalte arte .

CITEŞTE ŞI: Alanis Morissette se face scriitoare

Târgul Naţional al Cărţii de Poezie (TNCP) este la cea de-a şasea ediţie, iar tema centrală va fi poezia postdecembristă, prilej cu care protagoniştii vor vorbi despre poezie, cartea de poezie şi revistele culturale ce publică poemele românilor talentaţi.

Şi pentru că până acum şase ani capitala noastră nu a avut parte de un festival de poezie de amploare, organizatorii au de gând să recupereze timpul pierdut prin cele două evenimente ce vor avea loc simultan.

Dacă la primele patru ediţii ale TNCP au luat parte peste 170 de poeţi români, în 2014 numărul acestora a trecut de 200, semn că evenimentul capătă amploare cu fiecare an.

Coorganizatorii celor două evenimente ce vor avea loc între 13 şi 17 mai sunt Institutul Cultural Român (ICR), Filiala Bucureşti Poezie – Uniunea Scriitorilor din România (USR), Asociaţia Euro CulturArt şi Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” din Bucureşti.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top