Connect with us

Revistateo.ro

A nascut 69 de copii. Cum a fost posibil

Inedit

A nascut 69 de copii. Cum a fost posibil

O femeie din Rusia a nascut 69 de copii, un record pe care nimeni nu a reusit sa il doboare de-a lungul istoriei.

S-a intamplat in secolul XVIII, iar mama eroina a intrat in Cartea Recordurilor. Este cel mai mare numar de copii nascuti de catre aceeasi mama. Femeia care a nascut de 27 de ori si a avut 16 perechi de gemeni, 7 seturi de tripleti si 4 seturi de cvadrupleti era sotia lui Feodor Vassilyev, un taran din Shuya, Rusia.

Un caz care a uimit Academia Franceza

Aceasta poveste a fost contestata multa vreme, insa cei care au cercetat cazul au strans probe care certifica veridicitatea povestii. Cazul a fost raportat la Moscova pe 27 februarie 1782. Manastirea Nikolsk a inregistrat fiecare nastere si a asigurat inca din acea perioada Moscova ca este vorba de un adevarat miracol, pe care nu l-a trait nicio alta femeie in istorie.

Potrivit „The Gentleman’s Magazine”, doar doi copii din cei 69 au murit de boala dupa cele 27 de nasteri. Aceasta publicatie scrie ca taranul a avut mai multi copii cu diferite femei. Cu prima sotie a facut 69 de copii, iar cu a doua sotie 18. Barbatul a fost, asadar, tata a 84 de copii!

Despre acest caz a scris si Academia Franceza, care a realizat un studiu. Comitetul Academiei aminteste de „un caz de o fecunditate extraordinara” care a fost publicat de catre M. Hermann in „Travaux Statistiques de la Russie”.

Povestea a fost contestata multa vreme, mai ales ca cele 27 de nasteri ar fi avut loc in 40 de ani. BBC Mundo a analizat la randul sau acest caz si a discutat cu mai multi medici pentru a afla daca povestea poate fi reala sau nu.

CITESTE SI: O gravida a facut sex in luna a 7-a. Apoi, a aflat ca bebelusul ei…

Medicii sustin ca, in mod normal, un astfel de caz este imposibil, insa, avand in vedere ca prima menstruatie are loc la 15 ani, este posibil ca in decurs de 25 de ani sa fi nascut de 25 de ori. Practic, exista o marja de doua nasteri. E posibil ca femeia sa nu fi murit la 40 de ani, ci mai tarziu, la 42 sau 45.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top