Connect with us

Revistateo.ro

N-o să-ţi vină să crezi care este cea mai murdară suprafaţă din baia ta!

Stil de viata

N-o să-ţi vină să crezi care este cea mai murdară suprafaţă din baia ta!

Ai fi crezut vreodată că aceasta poate fi cea mai murdară suprafaţă din baia ta?

Bacteriile adoră să îşi facă loc pe orice suprafaţă din baie, însă există anumite locuri în care nici măcar nu îţi imaginezi câţi microbi se adună. La prive vedere, multe persoane ar putea crede că pe vasuld e toaletă se adună cea mai multă murdărie şi cele mai multe bacterii, însă lucrurile nu stau chiar aşa.

CITEŞTE ŞI: 5 TIPSURI PENTRU O BAIE MAI CURATĂ

Se pare că zona cu cei mai mulţi microbi este de fapt podeaua. Cel puţin aşa susţine un profesor în microbiologie de la Universitatea din Ohio, Statele Unite. El spune că mulţimea bacteriilor variază în funcţie de traficul din baie, obiceiurile celor care o folosesc şi modul în care este curăţată podeaua. Chiar la 1 minute după ce a fost spălată, pe podeaua băii se adună aproximativ 100 de germeni pe centimetru pătrat, iar după aproximativ o oră acest număr creşte la un milion.

Podeaua nu este numai cea mai întinsă suprafaţă din baie, însă este şi cea mai predispusă la murdărie. În scurt timp ea se umple de bacteriile pe care le aducem de afară, reziduri de produse de îngrijire, fire de păr. La un studiu amănunţit s-a descoperit că pe podele se găsesc stafilococi şi bacterii periculoase precum E.coli, una dintre cele mai de temut bacterii, care este responsabilă de problemele digestive şi infecţiile urinare.

În 2014 a fost realizat un studiu al cărui rezultat relevă faptul că cel puţin 68% dintre microbii din baia ta sunt aduşi din exteriorul încăperii, iar 15% provin din materiile fecale. Cum poţi preveni înmulţirea acestor bacterii? Este simplu! Încearcă să păstrezi podeaua cât mai uscată, căci umezeala este mediul cel mai potrivit pentru dezoltarea lor! De asemenea, e bine să utilizezi produse care conţin agenţi dezinfectanţi şi alcool.

Sursa foto: citrusinteria.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top