Connect with us

Revistateo.ro

Blog

Muzica noastra cea de toate zilele

Sunt oameni care ne plac din prima. Ii intelegem si vibram ca ei, chiar daca ajungem rar sa ne-o spunem. Chiar ziceam pe-aici ca nu se mai poarta sa spui deschis ce simti, de parca ai umbla cu slitul desfacut prin Unirii. Ma rog, moravuri, vremuri, cum ar spune Zdubii.

Gratie, datorita, multumita acestui loc unde mai scriu cate ceva, cand nu mai stiu sa tin pentru mine, am cunoscut lume frumoasa, care scrie, la randu-i. Va multumesc pentru ca-mi scrieti, e interesant si important deopotriva. Am citit mii de texte. Azi m-am intrebat daca nu cumva v-ar placea sa vedeti si dumneavoastra unul dintre ele, scris de Mihai Bogdan Stan, un tip tanar, foarte indragostit de femeia perfecta pentru el, care e o minune, clasic in comportament, dar excentric in manifestarile interioare, un tanar cum se purta altadata, care intelege cum e cu politetea, cu timpul „liber” al celui de langa el si cu libertatea acestuia. L-am descris putin, as mai zice vreo zece zile, dar cred ca e suficient pentru acest moment, in care va propun un text de-al lui de care sunt mandra de parca l-as fi scris eu.

Cititi, scrieti, bucurati-va ca limba romana traieste in cativa membri ai asociatiei de locatari ai blogului nostru modest. Azi, Mihai Bogdan Stan si sensibilitatea in care va vetii oglindi, sper, uimiti, ca mine.

„Muzica noastra, cea de toate zilele

Am inceput sa reascult muzica de acum 15 ani. Am descoperit ca fiecare melodie are parfumul mai bine definit odata cu trecerea timpului. Inteleg o idee mai bine acum cand ascult Taxi si “astept sa apara luna, sa se joace in parul tau, inima sa imi bata in piept”.

Am incercat sa gasesc o explicatie, ideea e ca atunci cumparam caseta/CD-ul, ascultam albumul, legam o relatie cu fiecare cantec, ne dadeam timp, ne intalneam mai mult la inceput, acum ne cautam cand trecem printr-o stare de dor, stiind fiecare ce insemnam pentru celalalt. Da, tocmai am vorbit despre relatia dintre noi si muzica noastra.
As minti daca as spune ca este singura explicatie. Un cantec te poate cuceri. O simti cand asculti si simti ca rezoneaza cu tine, ca te cunoaste inainte sa il cunosti tu, ca vine cand ai nevoie, ca un prieten loial, mereu aproape.

Unele cantece iti dau, altele iti iau, tuturor le cauti explicatii interioare dar sunt relatii in care suntem siguri de ce simtim. Cu toate astea, am avut nevoie de timp sa inteleg expresia “trupa X canta de 15 ani, are cantece si albume vandute, scoate clipuri video, presteaza concerte, an de an, oras de oras, clipa de clipa”.

Nu e usor, noi ne schimbam, orice zi e diferita si totusi muzica ramane la fel de aproape de noi. Ajuta? Da. Fenomenul continua sa evolueze si e cu atat mai frumos atunci cand simtim ca azi e din nou tot ce a fost ieri, acum 15 ani.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Blog

To Top