Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Motivul pentru care TOTI CRESTINII intra azi in Biserica

Crestin-ortodocsii sunt asteptati astazi in biserica pentru un eveniment cu totul special. Preotii din toata tara se pregatesc cu temeinice pentru o mare sarbatoare.

Astazi are loc Inaintepraznuirea Nasterii Maicii Domnului, eveniment religios care aminteste de modul in care Sfintii Parinti Ioachim si Ana au aflat ca Dumnezeu le-o va da pe Sfanta Nascatoare. Un inger li s-a aratat celor doi parinti prevestindu-le intamplarea. Crestinii sarbatoresc Nasterea Sfintei Maria pe 8 septembrie.

CITESTE SI: Sfanta Maria Mica – ce NU AI VOIE sa faci de aceasta MARE SARBATOARE

CITESTE SI: 10 lucruri fara de care NU POTI INTRA INTR-O BISERICA ORTODOXA

Ce trebuie sa faca fiecare crestin in Ajunul Nasterii Maicii Domnului? Preotii si profesorii de teologie sustin ca, in primul rand, trebuie sa ne luminam sufletele. Fiecare drept ortodox aprinde azi o candela si se roaga la Maicuta Sfanta. Pentru ca, asa cum se spune si in Biblie, „Credinta fara de fapte este moarta” (Iacob 2,26).

Evenimentul Nasterii Maicii Domnului merita pomenit intrucat reprezinta una dintre minunile pe care Dumnezeu le-a infaptuit cu oamenii. Ana si Ioachim erau doi parinti „blestemati” care au ajuns la batranete fara sa aiba copii. Pentru ca erau batjocoriti de semeni iar iar Marele Preot de la Templu le-a refuzat jertfa traditionala cu ocazia celor 50 de ani de casnicie, Dumnezeu a ingaduit sa le ofere cea mai mare bucurie celor doi: le-a trimis-o pe Fecioara Maria, cea care avea sa ii nasca Unicul Fiu, pe Mantuitorul Iisus Hristos.

Mama Sfintei Maria, Ana, a crezut inca din prima clipa ca Dumnezeu nu o va lasa de izbeliste si a tinut nenumarate zile de post si s-a rugat la Tatal Ceresc pentru ca acesta sa ii dea un copil. Asadar, Nasterea Sfintei Maria este si o sarbatoare a credintei si a miracolului acesteia.

CITESTE SI: MARE EVENIMENT in Biserica: MINUNEA care I-A SCAPAT DE BOLI!

CITESTE SI: Rugaciunea nodurilor, catre FECIOARA MARIA

Crestinii sunt asteptati la biserica la orice ora din zi. Cei care nu pot participa la slujba religioasa de dimineata pot intra oricand in Casa Domnului si aprinde o lumanare pentru Fecioara Maria.

Sursa foto: alba24.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top