Connect with us

Revistateo.ro

Sunt unele mituri despre sport care nu te lasa sa pierzi kilogramele nedorite. Afla care sunt ele si incearca sa le excluzi din mintea ta.

Dieta si Sport

Mituri despre sport care te impiedica sa slabesti

Foarte multe persoane au inteles ca sportul este importat. Aduce numeroase beneficii asupra corpului si asupra mintii. Cu toate acestea, exista anumite mituri despre sport in care oamenii inca mai cred. Acestea te pot impiedica sa pierzi kilogramele in plus.

Cateva mituri despre sport

1. Cu cat transpiri mai mult, cu atat vei slabi mai mult. Este unul dintre cele mai cunoscute mituri. De aceea, unii oameni exagereaza cu exercitiile fizice. Cred ca daca vor face execritii mai intense, atunci vor transpira mai mult si vor slabi mai mult. Insa, singurul lucru care se pierde este apa din corp, nu kilogramele in plus.

2. Nu poti slabi in anumite zone ale corpului decat in urma unei interventii chirurgicale. Este un alt mit in care multe persoane cred. Realitatea este alta. Este posibil sa pierzi grasimea din unele locuri, insa ideal este sa faci exercitii fizice care lucreaza mai multe grupe musculare, nu numai cele dorite.

3. Daca nu simti ca te doare corpul, nu vei obtine rezultate. Nu este adevarat lucrul acesta, oricat de popular ar fi mitul. Din acest motiv, oamenii exagereaza si fac exercitii fizice mult mai solicitante decat ar trebui. Acesta este motivul pentru care se pot rani chiar.

4. Inotul te ajuta sa slabesti rapid. Este adevarat ca inotul are mai multe beneficii asupra corpului. De asemenea, daca practici acest sport, vei avea un corp tonifiat. Insa, pentru a slabi, este nevoie si de alte exercitii fizice. Se pare ca dupa inot, chiar ai tendinat de a consuma mai multa mancare. Deci nu este sportul cel mai potrivit pentru a slabi.

5. Femeile nu trebuie sa ridice greutati. Multor femei le este teama sa faca exercitii fizice care implica greutati. Asta pentru ca le este teama ca vor ajunge sa dezvolte o masa musculara precum a barbatilor. Lucrul acesta nu este adevarat, spun specialistii.

6. Daca alergi, vei avea probleme cu genunchii. Specialistii spun ca alergatul chiar are efecte benefice pentru genunchi. Desigur, este important sa discuti cu un medic inainte, pentru a-ti spune daca este sau nu este bine sa alergi, avand in vedere starea ta de sanatate.

Articole pe aceeasi tema:

Cele mai frecvente greseli pe care multe persoane le fac inainte de a alerga

Ce se intampla daca mergi pe jos 15 minute in fiecare zi

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top