Connect with us

Revistateo.ro

fructul

Stiri

MINUTUL DE SĂNĂTATE: Află totul despre fructul care ţine cancerul la distanţă

Nici nu ai zice că se înrudeşte cu familia căpşunelor. Află de la „Minutul de sănătate” mai multe despre fructul care ţine cancerul la distanţă şi care potoleşte foamea imediat.

CITEŞTE ŞI: MINUTUL DE SĂNĂTATE: Ceaiul din teci de fasole, beneficii incredibile!

Este un fruct bogat în antioxidanţi, protejează placa dentară şi alungă foamea. Este vorba despre rodie, originară din India şi apare descrisă încă de pe vremea faraonilor, care erau îngropaţi cu acest fruct în jurul trupului, pentru ca vechii egipteni să aibă parte de o a doua viaţă.

Bogat în potasiu, fructul străvechi are rolul de a proteja organismul de bolile rinichilor, cele cardiovasculare şi ajută la reglarea tensiunii.

Seminţele de rodie, adică partea comestibilă din fruct, sunt foarte bogate în fibre şi greu digerabile, ceea ce înseamnă că te vor menţine sătul pentru mult timp. Merg consumate pur şi simplu, ori în diferite iaurturi, cereale sau alături de orez.

Rodia are rolul şi de a reduce placa bacteriană, protejând dinţii cu 32%, spun specialiştii. În plus, sucul de rodii este foarte recomandat şi pentru eliminarea germenilor sau microbilor din cavitatea bucală.

Mai mult, savanţii de la Universitatea din California au demonstrat că sucul de rodii a ajutat pacienţii cu cancer de prostată şi au arătat că diferite componente din fructul străvechi ajung să slăbească semnalele către creier ce au de-a face cu răspândirea celulelor canceroase.

Totodată, un alt studiu, făcut pe şoareci bolnavi de Alzheimer, a arătat că micile mamifere duceau la îndeplinire mult mai bine diferite sarcini mentale dacă erau hrăniţi cu suc de roşii.

Sursa foto biodrop.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top