Connect with us

Revistateo.ro

card de sanatate

Inedit

Ministerul Sanatatii: „Si copiii vor avea CARD DE SANATATE”

Ministrul Sanatatii a declarat ca doreste sa extinda varianta de card de sanatate, astfel ca si cei sub 18 ani sa beneficieze de aceasta facilitate.

Reprezentantii ministerului au dezbatut de curand si problematica romanilor sub 18 ani care merg la un consult medical, astfel ca se doreste ca in viitor si acestia sa aiba cate un card de sanatate.

Chiar daca s-au chinuit ceva vreme sa puna in aplicarea varianta cardului de sanatate pentru adulti, cei de la minister vor acum sa il aplice si pentru copii si adolescenti.

Invitat la festivitatea de deschidere a Zilelor Institutului Clinic Fundeni, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat ca se doreste implementarea noului proiect in 2016.

„Vreau sa extindem varianta de card, varianta informatica si pentru categoria 0-18 ani. Ne gandim sa facem lucrul acesta de anul viitor, probabil, dau orientativ lunile martie-aprilie anul viitor, cand ar putea intra in vigoare.

Identificam in momentul de fata modalitatea cea mai usoara de implementare”, a afirmat Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii.

Acum ramane de vazut daca reprezentantii ministerului vor pune la punct si un sistem care sa gestioneze eficient cardurile de sanatate, pentru a se evita blocarea lor sau a softului care le prelucreaza, asa cum s-a intamplat in trecut.

Sursa foto Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top