Connect with us

Revistateo.ro

Mihaela Bilic: Cantarul ne masoara valoarea si increderea in sine

Sanatate

Mihaela Bilic: Cantarul ne masoara valoarea si increderea in sine?

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, Mihaela Bilic incearca sa faca femeile sa constientizeze ca frumusetea nu inseamna sa fii neaparat slab.

Conform studiilor 90% din femei sunt nemultumite de corpul lor si 80% au tinut macar o data in viata o cura de slabire. De asemenea 7 din 10 femei considera ca viata lor ar fi mult mai frumoasa daca ar fi mai slabe.

Mihaela Bilic la adreseaza tuturor femeilor o rugaminte: „Nu confundati silueta filiforma cu atractia sexuala, nu va lasati coplesite de complexe pe care barbatii nu le vad niciodata sau chiar le considera calitati, nu va puneti viata pe „pauza” asteptand ca acul cantarului sa va arate 50 de kilograme!”, spune Mihaela Bilic pe contul sau de Facebook.

Nutritionistul spune ca este mai important ca femeile sa se simta iubite si implinite, decat sa lupte pentru a ajunge la marimea XS.

„Cum de a ajuns cantarul sa ne masoare valoarea si increderea in sine? Nu, nu dati vina pe barbati, nu ei ne impun aceste exigente! Totul e in mintea noastra, nemultumirea cronica legata de aspectul fizic e o trasatura tipic feminina:)

A fi sexy nu inseamna sa fii slaba, inseamna sa-ti fie bine in pielea ta! Cei din jur vad ce ii lasati voi sa vada, aratati-va calitatile si punctele forte fara sa atrageti atentia in mod obsesiv asupra asa-ziselor voastre defecte.
Sociologii au aratat ca rima impresie pe care ne-o facem despre cineva se bazeaza in proportie de 55% pe aspectul general si 38% pe sunetul vocii. Doar 7% conteaza conversatia (ce spui). Deci da, haina face pe om, dar aspect nu inseamna greutate. E mai important sa fiti in forma, tonice, vesele si sigure pe voi decat sa fiti slabe.

Important este sa fiti satisfacute si iubite, implinite ca femei, nu sa intrati in normele impuse manechinelor anorexice. Nu fugiti de fericire ascunzandu-va in spatele curelor de slabire, nu amanati bucuria din viata voastra de dragul marimii XS.

Femeile se gandesc in fiecare zi cum sa se abtina de la mancare in timp ce barbatii se gandesc cum sa faca mai mult sex. Probabil tine de perpetuarea speciei, dar cred ca nu ar strica ca macar o data pe an sa uitati de obsesia curei de slabire”, spune Mihaela Bilic.

Sursa: Facebook Mihaela Bilic

1 Comment

1 Comment

  1. Flori

    2014-02-16T11:39:07+02:00 at 2014-02-16T11:39:07+02:00

    Imi place foarte mult doamna Bilic, insa de data aceasta nu pot sa fiu de acord cu dumneaei in totalitate deoarece daca tin bine minte si dumneaei a avut candva cu ceva kilograme in plus si pentru ca nu a fost multumita din varii motive de greutatea pe care o avea a decis ca trebuie sa slabeasca schimbandu-si modul de viata si de alimentatie. Si eu sunt o persoana care este oarecum frustrata de greutatea ei, destul de mare si nu ma pot simti bine cu mine asa cum sunt. Am incercat diete, pastile, infometare, etc. Se pare ca nu o sa ajung niciodata la o greutate satisfacatoare pentru mine si desi m-am obisnuit cu ideea, asta nu inseamna ca sunt multumita cu mine. In concluzie, de ce femeile care spun ca nu conteaza atat de mult greutatea si care au o silueta ok, au fost candva mai plinute? Femeile nu doresc sa fie slabe pana la anrexie, ci doar slabe atat cat sa poata proba o haina fara sa fie intr-un magazin cu modele de la xl in sus.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top