Connect with us

Revistateo.ro

Mihaela Bilic, adevărul despre slăbire: „Se poate trăi cu un ou și cu un măr pe zi”

Cura de Slabire

Mihaela Bilic, adevărul despre slăbire: „Se poate trăi cu un ou și cu un măr pe zi”

Mihaela Bilic, medicul nutriționist care s-a ocupat de-a lungul anilor de mai multe vedete din România, a reușit să își împartă fanii în două tabere în mediul virtual.

Nutriționista a făcut o afirmație aproape greu de crezut de multe persoane. Este vorba de cantitatea de mâncare pe care o mâncăm zilnic. Mihaela Bilic crede că un ou și un măr pot fi suficiente pentru cineva într-o zi.

Citește și: Brânza îngrașă? Ce spune nutriționistul Mihaela Bilic

„Un ou şi un măr pe zi- regim militar de criză

Despre regimuri echilibrate şi combinaţii savante e plin internetul, puţine sunt însă vocile care să promoveze mâncatul rar şi puţin. Eu cred cu tărie că mâncăm prea mult, sau mai bine zis prea des dacă afirmi că ai numai 2 mese pe zi rişti să fii etichetat drept neinformat şi dezechilibrat, iar cu o masă pe zi eşti de-a dreptul inconştient.

De curând am auzit o poveste cum că soldaţii legiunilor romane, atunci când plecau în războaiele de cucerire, primeau ca hrană zilnică un măr şi un ou. In primă instanţă mi s-a părut neverosimil, nu-mi puteam imagina miile de găini ouătoare care însoţeau armata pentru a asigura raţia zilnică. Apoi m-am gândit că povestea are un sâmbure de adevăr, chiar se poate trăi cu un ou şi un măr pe zi.

Citește și: Mihaela Bilic, cele 10 reguli esențiale pentru a avea o dietă sănătoasă

Oul este o esenţă de nutrienţi, un concentrat de proteine, vitamine şi minerale alături de grăsimi valoroase, totul în raport optim, astfel încât să fie uşor de absorbit şi bio eficient la maxim în organism. Un singur lucru nu are oul: fibre şi vitamina C. De aceea probabil a apărut mărul în ecuaţie. Un strop de glucide alături de fibrele solubile din compoziţie, fac din măr alimentul banal care echilibrează dieta.

Ce le recomandă Mihaela Bilic celor care vor să slăbească rapid

Nu ştiu câtă putere de luptă avea un soldat cu o raţie de 200 calorii/zi, dar pot să spun că de foame nu murea. Şi unde mai pui că fibrele solubile din măr au şi efect prebiotic, adică nu sunt digerabile, dar ajung în colon unde hrănesc flora bacteriană benefică. Deci şi tranzitul şi imunitatea au de câştigat.

Şi dacă tot e vară şi vrem să ne ajustăm rapid silueta, mă gândesc că dieta soldaţilor romani poate fi o idee. Acum fiecare cum îl ţin puterile şi nervii, însă mesajul meu e unul simplu: nu vă fie frică să mâncaţi puţin- dacă un soldat supravieţuia cu aşa un regim, noi n-o să murim de inaniţie şi nici anemici n-o să devenim dacă avem o alimentaţie frugală…de vară”, a transmis Mihaela Bilic pe pagina ei de Facebook.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cura de Slabire

To Top