Connect with us

Revistateo.ro

Dieta si Sport

Medicul Florin Bălănică, sfat pentru supraponderali: „Vă spune un fost obez”

Medicul Florin Bălănică a reușit să dea jos zeci de kilograme, iar acum cunoscutul nutriționist vine cu sfaturi esențiale pentru persoanele care vor să slăbească.

„Majoritatea oamenilor îşi doresc să arate bine, iar slab este asociat cu aspectul plăcut şi abordarea unor stiluri vestimentare diverse. Dar, de la dorinţă la faptă este drum lung, pentru că sanatatea sau aspectul plăcut nu apar de la sine, nu sunt un dat, ci necesită efort şi nu toţi sunt dispuşi să-l facă.

Şi nu-i uşor, iar acest lucru vi-l spune un fost obez. Până nu apare motivaţia reală, nu mişcăm un deget, iar aceasta poate fi un exemplu de reuşită din anturajul nostru sau apariţia unei boli care ne sperie.

Este evident că ar trebui să facem ceva mânaţi de exemple, dar din păcate, marea majoritate a persoanelor care se adresează clinicii sunt motivaţi de frica apariţiei unei boli”, explică mecanismul eşecului dr. Florin Ioan Bălănică, potrivit Adevarul.

Cum a slăbit Bălănică 100 de kilograme?

„Nu trebuie să faci sport. Din punctul meu de vedere este o greșeală să te apuci de sport atunci când ești supraponderal.

Vom suprasolicita articulațiile, iar asta nu este bine. Trebuie să pornim de la nutriție. Soția m-a susținut foarte mult. Am avut suportul familiei. Soția a gătit și mâncat ce mâncam și eu.

În timp, te obișnuiești cu acest stil de viață De șase ani de zile țin acest regim, nu m-am îngrîșat un gram de atunci. Orice persoană poate slăbi. Eu sunt un exemplu, dar fiecare are un obiectiv”, a spus medicul la TEO SHOW.

„Nu putem să mâncăm ciocolată sau paste și să le interzicem copiilor asta. Suntem un exemplu”, a spus medicul.

CITESTE SI: Medicul Tudor Ciuhodaru. Cum recunoști și ce trebuie să faci în cazul unui atac vascular cerebral

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top