Connect with us

Revistateo.ro

Medicul Florin Bălănică: Dietele nu există. Cuvântul ar trebui scos din dicționar. Cum slăbești corect

Dieta si Sport

Medicul Florin Bălănică: Dietele nu există. Cuvântul ar trebui scos din dicționar. Cum slăbești corect

Medicul Florin Bălănică a reușit să slăbească 100 de kilograme în doar opt luni. Medicul spune că totul ține de așa-numita medicină a stilului de viață și că nu crede în conceptul de dietă.

Elementul cel mai important este stabilizarea, după ce reușim să slăbim. Medicul a explicat la ”Voi cu Voicu” cum trebuie să abordăm un stil de viață sănătos și care este diferența dintre dietă și stil de viață și cum a reușit să nu se mai îngrașe deloc în ultimii șase ani.

„Am avut 200 de kg acum 6 ani, am slăbit 100 de kg în 8 luni. A fost un drum foarte greu și cred că nimeni nu trebuie să ajungă acolo. De ce am ajuns? Pentru că am pierdut controlul și pentru că viața mea avea alte priorități.

Când mi-am dat seama că nu sunt pe drumul corect, m-am oprit și am început să dau jos. Am devenit sănătos, pentru că oamenii nu pot fi împărțiți între slabi și grași. Sănătoși și nesănătoși, da.

Problema e cu stabilizarea. Sunt 6 ani de când nu am mai pus un gram, zic eu că am o formă fizică foarte bună. Îmi fac investigațiile anual și sunt perfect sănătos.

Numărul de kilograme pierdute nu contează. Există niște standarde internaționale care care stabilesc cam cât ar trebui să slăbească o femeie sau un bărbat pe lună. Tot ce contează este stabilizarea. Adică: ce fac după ce am scăzut în greutate sau ce fac dacă într-o etapă am scăzut, ce fac în etapa următoare.

Ne concentrăm foarte mult pe greutate și nu este chiar corect. Pe lângă greutate, ceea ce contează sunt proporțiile. Adică raportul între mușchi, apă, oase și grăsime. Pentru asta se face o scanare specială. O scanare care presupune că avem precis acest raport, atât din punct de vedere al greutății absolute, cât și al procentului.

Majoritatea consideră o dietă ca fiind un element punctual din viața noastră, care îl începem azi și îl terminăm peste o lună, două, trei și din acel moment revenim la modul de viață anterior. Acesta este primul pas.

CITEȘTE ȘI: Dieta uimitoare care te face fericit. Trebuie să o încerci neapărat

Al doilea pas este că ar trebui să scoatem cuvântul dietă din dicționar și să-l înlocuim cu mod de viață. Dietele nu există. Este o statistică americană, care arată că doar 2 din 100 reușesc să păstreze la 2 ani rezultatele, tocmai pentru că gândesc să această dietă ca fiind ceva punctual.

Modul de viață este cheia și nu dieta. Modul de viață pare ceva foarte simplu, dar este extraordinar de greu, pentru că înseamnă multe. Înseamnă ce mănânc, cum mă mișc, cum stau pe scaun, înseamnă grupul social din care fac parte.

Ce se întâmplă de sărbători…Gradul nostru de atenție scade. Am intrat într-o vacanță, uităm de tot, uităm inclusiv de nutriție, cheltuim bani nemăsurați pe orice, deci nu mai avem limită. În momentul în care vorbim de mâncare, amestecăm totul.

Putem să consumăm toate bunătățile de Crăciun: cozonac, piftie, ciorbă, friptură, dar nu amestecat, nu la aceeași masă și nu în aceeași zi. Putem mânca la micul dejun iaurt cu cozonac. Alegem: ori mâncăm o ciorbă din porc, ori mâncăm friptură cu legume, ori mâncăm sarmale.”, a spus medicul Florin Bălănică.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top