Connect with us

Revistateo.ro

Mătreața poate avea efecte asupra tenului

Stiri

Mătreața poate avea efecte asupra tenului

Mătreața este o problemă a scalpului foarte des întâlnită. Deși poate nu ați privit niciodată lucrurile astfel, trebuie să știți că efectele care vin odată cu mătreața nu se limitează doar la scalp, ci se pot răspândi rapid și în alte zone cum ar fi fața. Pielea uscată din jurul sprâncenelor sau a nasului s-ar putea să se datoreze mătreții. Efectele pe care aceasta le are asupra pielii depinde de tipul de piele pe care îl aveți.

Orice porțiune de piele roșiatică, uscată sau solzoasă dintre sprâncene, din jurul nasului sau din zona T-ului ar putea fi rezultatul mătreții. Alte probleme care apar din această cauza pot fi coșurile sau punctele negre. Acestea apar întâi pe scalp și apoi se pot răspândi pe conturul feței și chiar pe gât și spate. Pielea ușor iritabilă, roșie și uscată din zona urechilor poate exista din același motiv.

CITEȘTE ȘI: IATĂ DE CE AR TREBUI SĂ BEI SUC DE MERE VERZI

Dacă mătreața nu se tratează incă din stadiu incipient, poate afecta pielea din jur și poate duce la un ten mai uscat și mai ușor iritabil atunci când situația se agravează. Din fericire există numeroase tratamente care vă pot ajuta. Săpunurile dure și spălarea frecventă a părului tind să usuce pielea capului și să o facă mai solzoasă. Asigurați-vă că nu faceți abuz de uleiurile naturale și de alte produse de îngrijire a părului care conțin cantități mari de ulei. Există uleiuri care pot trata mătreața, cum ar fi uleiul de măceșe. Acestea trebuie aplicate cu măsură și în mod constant. Cel mai indicat  este să cumpărați un tratament de la farmacie, sau să consultați un medic dacă situația vă depășește și nu reușiți să scăpați de mătreață sub nici o formă.

Produsele anti-îmbătrânire pot inflama și mai mult zonele feței care sunt afectate. Asigurați-vă că folosiți produse ușoare, care nu irită pielea, atât pe scalp cât și pe față. Spălați fața cu apă caldă și o loțiune fără săpun de cel puțin două ori pe zi. Dacă problemele persistă, consultați un dermatolog.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top