Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

MASTALGIA CICLICĂ: De ce te dor sânii și cât de normal este

Între 45 și 85% dintre femei din toată lumea se prezintă frecvent la medic acuzând dureri puternice în piept și identificând diverși noduli la sâni. În jur de 65% dintre femei sunt afectate în mod real de mastalgie cel puțin o dată în viața lor.

Durerea sânilor poate provoca probleme serioase pentru femei, interferând cu relațiile lor sociale, care pot fi ușor distruse din cauza frustrărilor și durerilor insuportabile. Se crede că femeile care acuză dureri ale sânilor au toate șansele să se preocupe de instalarea cancerului mamar, deși doar 6% dintre femeile cu mastalgie ajung să aibă cancer la sân.

CITEȘTE ȘI: MENSTRUAȚIA ANORMALĂ – 9 CAUZE PE ÎNȚELESUL TUTUROR FEMEILOR

Teoria cea mai acceptată despre cauzele mastalgiei este cea potrivit căreia, din cauza retenției de apă, apare un strat în plus în substraturile care formează sânii provocând inflamații dureroase și o creștere a consistenței mamare. Aceste țesuturi și straturi dureroase în timp se produc din cauza proastei gestionări a estrogenului și progesteronului de către organism.

Mastalgia ciclică poate anunța venirea menstruației, deoarece tinde să se manifeste cu 7 sau 10 zile înainte de ciclu. Unii experți consideră că este perfect normal dacă înainte de ciclul menstrual apar noduli la sâni sau alte schimbări fiziologic, deoarece acestea sunt un răspuns la haosul hormonal din organism.

Există diferite tipuri de durere când vine vorba de sâni: o simplă sensibilitate cauzată inclusiv de materialul sutienului pe care îl porți (pielea ta poate fi extrem de sensibilă la anumite materiale textile), durere la atingere (ca și atunci când atingi un furuncul în creștere), durere arzătoare sau dureri care se extind pe toată linia sânilor până la subraț (mastalgie aciclică).

Sânii te pot durea mai ales dacă te afli în perioada de sarcină sau tocmai ai născut, deoarece sunt organele care devin cele mai solicitate pentru orice mămică proaspătă.

Pentru orice eventualitate, contactați medicul înainte de toate și nu luați medicamente de capul vostru pentru a tratat durerile în piept.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top